Lenge jevnt mot Skrim – Larvik

Lenge jevnt mot Skrim

Larvik vant 36-26 over Skrim i onsdagens kamp i Grundigligaen i en kamp som ble jevnere lenger enn de fleste hadde trodd på forhånd.

Skrim ledet 9-5 etter 11 minutter og så ut til å ha fått maks utbytte av å trene med Larvik i VM-pausen. Skrim så absolutt ikke ut til at de hadde tapt stort i alle møtene med Larvik til nå. Hjemmelaget var i føringen i store perioder av 1. omgang.

Nora Mørk satte Larviks fire første mål i oppgjøret og endte til slutt på 14 mål mot Skrim, som spilte med senkede skuldrene og slapp seg løs. Først i sluttminuttene av 1. omgang tok Larvik over ledelsen ved Tine Stange. Hun sørget for ledelse 17-16 halvveis.

Larvik-jentene fikk ikke alltid overlistet Louise Eriksson i Skrims mål og Ingvild Bakkerud scoret stadig for Skrim. Tidligere Larvik-spiller Sofie Heide Lund noterte seg også for tre mål.

Da Nora Mørk satte inn sitt tiende for kvelden, fra straffemerket etter 12 minutter av 2. omgang, var Larvik før første gang i kampen opp i en tremålsledelse. Sanna Solberg fulgte kjapt opp og økte til fire mål foran, 25-21, og derfra og inn så ikke Larvik seg tilbake.

Nora og Thea Mørk bød også publikum reprise på flyveren som ble kåret til det femte beste i Champions League-runden på 23-30.

Se topp fem fra første spillehelg i hovedrunden i Champions League, med Kristine Breistøl på topp.

Skrim tapte kampen 26-36. Fortsatt tosifret, men det er det nærmeste Skrim har vært Larvik på de sju kampene mellom lagene.

Larvik gjorde det som måtte til i midtukekampen. Lørdag venter en viktig kamp mot ungarske Ferencvaros i Budapest.

Larviks målscorere: Nora Mørk 14 (4), Kristine Breistøl 4, Thea Mørk 4, Mari Molid 3, Gro Hammerseng-Edin 3, Tine Stange 3, Sanna Solberg 3, Marit Malm Frafjord 2, Jenny Osnes Græsholt 2, Amanda Kurtović 1.