Tapte med tre i Budapest – Larvik

Tapte med tre i Budapest

Larvik HK håpet å overta 2. plassen i hovedrundens gruppe 1, men tapte 27-30 for Ferencváros i Champions League-oppgjøret i Budapest lørdag ettermiddag.

Larvik ledet 2-1, men det var også eneste gang i kampen Larvik var foran. Ferencváros utnyttet mulighetene da Larvik slet defensivt og gjorde flere tekniske feil i angrep. Hjemmelaget var foran 9-5 etter 13 minutter. En god Larvik-periode førte dem opp i ryggen på den ungarske serielederen på stillingen 10-9, men vertene scoret på så godt som alle sjansene de fikk og ledet 19-14 til pause.

Amanda Kurtović scoret på fem av fem før pause, men det hjalp ikke mot den regjerende ungarske seriemesteren i fullsatte Syma Sport and Event Centre. Flere Larvik-muligheter ble for dårlig utnyttet og hadde man satt flere scoringer kunne oppgjøret blitt jevnere mye tidligere. Larvik-jentene kom nemlig helt opp på tre mål bak åtte minutter før slutt, etter at ungarerne på det meste hadde vært åtte mål foran. Nærmere kom ikke Larvik igjen før i sluttminuttet, og det endte med tap 27-30 i Ungarn.

Ferencváros tapte i Russland forrige helg, og fikk revansje for det mot Larvik. Nå har de tre poeng ned til Larvik fra sin 2. plass i gruppe 1. Det viktigste er tross alt å være blant de fire som får spille kvartfinale i turneringen.

Baia Mare sikret begge poengene borte mot Thüringer med to scoringer i sluttminuttene og dermed seier 25-23. Det betyr at rumenerne er to poeng bak Larvik i hovedrunden. Fleury Loiret–Rostov-Don spilles søndag.

Larviks målscorere: Nora Mørk 7, Amanda Kurtović 5, Marit Malm Frafjord 4, Gro Hammerseng-Edin 3, Sanna Solberg 3, Thea Mørk 2, Anja Hammerseng-Edin 1, Vilde Ingeborg Johansen 1, Kristine Breistøl 1.