Larvik på tabelltopp – Larvik

Larvik på tabelltopp

Larvik Håndballklubb benyttet det 50. seriemøtet med Byåsen til å klatre til topps på tabellen for første gang denne sesongen. Larvik vant 32-29 i et jevnt oppgjør.

Etter å ha startet sesongen med tre minuspoeng har det tatt litt tid å klatre til topps, men selv om det er rekordjevnt i teten i Grundigligaen, med kun fire poeng som skilte de fem beste før denne runden, har Larvik en gylden mulighet til å skaffe seg en luke de neste dagene. Onsdag står Tertnes for tur i Bergen.

I søndagens kamp mot Byåsen var det jevnt nesten helt til siste slutt. Det var 27-27 drøyt fem minutter før slutt, før Larvik fikk et par viktige scoringer ved Gro Hammerseng-Edin og Thea Mørk. Etter ytterligere en Byåsen-redusering scoret Karoline Dyhre Breivang to viktige mål i sluttminuttene.

– Jeg følte vi hadde rimelig kontroll på dem, selv om vi aldri dro fra skikkelig. Vi slet lenge med å få tak på skytterne deres. Vi vet de er gode og vi manglet litt i taklingene på dem. For Larviks del kunne vi ledet med 5-6 mål allerede til pause hvis vi bare hadde satt halvparten av hundreprosentsjansene våre.  Jeg synes det er en god egenskap å klare å hente hjem seieren når det var så jevnt, men vi skal jo helst avgjøre det litt før, sier Marit Malm Frafjord.

Byåsen holdt Larvik til uavgjort i det motsatte oppgjøret, og er den klubben i Norge som har flest uavgjort mot Larvik. Hele sju ganger har de to delt poengene, men i antall seire er Larvik klart best, 39 mot 4 av de 50 seriemøtene.

Det er for øvrig kun to andre norske klubber som har spilt uavgjort mot Larvik i serien, Stabæk og Storhamar.

Larviks målscorere: Nora Mørk 10 (4), Marit Malm Frafjord 5, Amanda Kurtović 4, Gro Hammerseng-Edin 3, Kristine Breistøl 3, Thea Mørk 3, Anja Hammerseng-Edin 2, Karoline Dyhre Breivang 2.