Tre poengs luke på toppen – Larvik

Tre poengs luke på toppen

Larvik vant 35-24 over Tertnes i Grundigligaen onsdag. Dermed skaffet laget seg en luke på toppen av tabellen ned til nettopp Tertnes.

Larvik passerte Tertnes på tabellen etter seieren over Byåsen i helgen og tok for første gang denne sesongen topp-plassen på tabellen. Etter kveldens seier er de rød/hvite nå tre poeng foran nummer to – åtte serierunder før slutt.

Gjestene tok tidlig en klar ledelse i Haukelandshallen og var ti mål foran allerede etter 20 minutters spill. Til pause ledet Larvik 21-10. Det så ikke ut som et oppgjør mellom de to øverste på tabellen, til det var Larvik for suverene. Avstanden holdt seg utover i 2. omgang, og kampen endte med Larvik-seier 35-24.

Nora Mørk var allerede toppscorer i eliteserien før kampen, og med sju mål mot Tertnes rundet hun som første spiller 100 scoringer i den hjemlige serien denne sesongen.

Det er lenge siden Larvik har hatt toppscoreren i serien. Sist var det Heidi Løke i 2010/11-sesongen, men om Nora Mørk topper ved serieslutt gjenstår å se.

Kampen var lagenes tredje møte denne sesongen. I tillegg til serieoppgjøret hjemme, vant Larvik også semifinaleoppgjøret i NM i Bergen i november.

Neste kamp for Larvik er Champions League-oppgjøret mot Fleury Loiret 6. februar i Boligmappa Arena Larvik, men allerede torsdag kveld kan du se mer av spillerne på TV 3, når TV-serien om Larvik-jentene begynner.

Larviks målscorere: Nora Mørk 7, Amanda Kurtović 6, Gro Hammerseng-Edin 5, Tine Stange 5, Thea Mørk 3, Jenny Osnes Græsholt 3, Anja Hammerseng-Edin 2, Sanna Solberg 2, Mari Molid 1, Karoline Dyhre Breivang 1.