– Fikk vist at jeg kan skyte – Larvik

– Fikk vist at jeg kan skyte

Larvik vant 33-21 over Nordstrand i Grundigligaen onsdag kveld, etter 18-13 til pause. Mari Molid fikk spille begge veier og ble kåret til banens beste av en jury i hallen.

– Når vi møter et lag som ligger lavere på tabellen får vi muligheten til å få i gang mange spillere og flere får kjenne litt på det. For min del var det godt å få spille begge veier i dag og få vist at jeg kan skyte også, sier Molid.

Amanda Kurtović, som spilte sine tre første sesonger som senior i Nordstrand, har aldri scoret så mange mål i løpet av en håndballsesong som denne. Med sine sju scoringer mot Nordstrand har hun allerede 161, to mål mer enn den siste sesongen i Oslo-klubben.

Hun har scoret mer i alle turneringer enn hun tidligere har gjort i Larvik-trøya, og har nest flest i klubben denne sesongen både i Champions League og serien. I NM ble hun hele turneringens toppscorer med 35 mål. Fortsetter målfesten vil også Larvik bli den klubben hun har scoret flest mål for. Hun endte på nøyaktig 300 i Nordstrand. Etter kampen onsdag står hun på 279 for Larvik og det er fortsatt lenge igjen av sesongen.

– Det visste jeg ikke, men det er veldig gøy. Grunnen til at jeg kan sette ny scoringsrekord er at mine fantastiske lagvenninner setter meg opp i situasjoner som gjør det mulig. Uten dem hadde det ikke gått. Jeg spiller med verdens beste jenter, all ære til dem. Jeg har hatt en god sesong når jeg er skjerpet. Det er bare å fortsette og jobbe enda hardere, sier hun.

Jenny Osnes Græsholt møtte gamle lagvenninner i Nordstrand. Den første av de to sesongene Nordstrand i 1. divisjon spilte hun 29 kamper. Det har til nå vært høyeste kampantall i løpet av en sesong for henne. Møtet med Nordstrand var hennes 28. kamp i Larvik-trøya, og med flere måneder igjen av sesongen sier det seg selv at kampantallet blir høyere enn hun var vant til i Nordstrand. Larvik ligger på drøyt 45 kamper i sesongen, litt avhengig av hvor langt man kommer i de forskjellige turneringene.

Jenny Osnes Græsholt kom aldri lenger enn semifinale med Nordstrand i NM, mens hun denne sesongen spilte finale og fikk sin første gullmedalje med Larvik.

Larviks målscorere: Amanda Kurtović 7 (4), Mari Molid 6 (2), Anja Hammerseng-Edin 4, Jenny Osnes Græsholt 4, Vilde Ingeborg Johansen 3, Thea Mørk 3, Sanna Solberg 3, Marit Malm Frafjord 1, Karoline Dyhre Breivang 1, Gro Hammerseng-Edin 1.