Viktig seier i Tyskland – Larvik

Viktig seier i Tyskland

Larvik Håndballklubb er for fullt med i kampen om kvartfinaleplass i Champions League etter en solid seier 28-20 over Thüringer i hovedrunden søndag ettermiddag.

Det var en revansjelysten gjeng som kom på banen i Wiedigsburghalle i Nordhausen etter hjemmetapet for Fleury forrige helg. Riktignok overtok vertene etter Larviks åpningsledelse og var i ledelsen frem til 20 minutter av omgangen, men så var det duket for Larvik i resten av oppgjøret. Via pauseledelse 13-11 var det et stadig bedre forvars- og keeperspill fra Alma Hasanić som la grunnlaget for seieren.

Larvik fortsatte dermed den gode statistikken i Tyskland, med kun seire. Forrige sesong sendte Larvik nettopp Thüringer ut i kvartfinalen. Denne gang sørget Larviks seier over tyskerne for at også den teoretiske muligheten for kvartfinale var ute.

Før denne runden lå Larvik HK, Baia Mare og Fleury Loiret på seks poeng og kjempet om to plasser i kvartfinalen. Etter Larviks seier over Thüringer har jentene faktisk mulighet til å komme à poeng med Ferencvárosi TC med seier i hjemmekampen mot ungarerne til helgen.

Topplagene Ferencváros og Rostov-Don delte poengene i Ungarn lørdag. De ungarske mesterne ledet med to mål fire minutter før slutt, men to straffescoringer gjorde at gjestene var likt da hjemmelaget misset på den siste sjansen og kampen endte uavgjort 29-29. Det holdt for Rostov-Don til å sikre seg gruppeseieren.

De to andre lagene på seks poeng før denne runden, Fleury og Baia Mare, møtes senere søndag.

Larviks målscorere: Nora Mørk 9, Anja Hammerseng-Edin 4, Karoline Dyhre Breivang 4, Kristine Breistøl 4, Sanna Solberg 2, Marit Malm Frafjord 1, Mari Molid 1, Gro Hammerseng-Edin 1, Vilde Ingeborg Johansen 1, Amanda Kurtović 1.