Sikret kvartfinaleplass – Larvik

Sikret kvartfinaleplass

Larvik fikk fin flyt og vant 37-31 i hovedrunden over Ferencváros da laget kjempet om å sikre seg kvartfinaleplass i Champions League.

Seiersmarginen var nok til at Larvik overtok 2. plass i gruppa én runde før slutt. Nå ligger tre lag – Larvik, Ferencvaros og Baia Mare alle på 10 poeng. Forskjellen fra to runder siden er at nå er alle tre sikret kvartfinale i turneringen.

Det som gjenstår er å finne ut hvilken plassering de til slutt havner på i gruppa. Det avgjøres når hovedrunden avsluttes neste helg. Larvik er foran begge på innbyrdes oppgjør, så seier i Frankrike mot Fleury vil sikre 2. plassen og gi kvartfinale med hjemmekamp sist.

Thea Mørk og Amanda Kurtović sto over kampen, men klubben kunne bringe gladmeldingen om at Gro Hammerseng-Edin, Anja Hammerseng-Edin og Vilde Ingeborg Johansen hadde signert nye kontrakter.

Alma Hasanić hadde flere gode redninger og i angrep var igjen Tine Stange toneangivende.

– Jeg jobber hver dag for å bli bedre, så det er veldig deilig at det har løsnet så mye nå. Det er veldig deilig å lykkes. Vi er mange gode på denne plassen og vi presser hverandre hver dag på trening. Det var så veldig deilig å lykkes. Vi har snakket så mye om at dette var en nøkkelkamp for 2. plassen i gruppa. Nå må vi slå Fleury for å sikre den plassen, sier Tine Stange.

Hun var veldig godt fornøyd med at laget fikk fin flyt i spillet mot de ungarske mesterne.

– Det var mange gode i dag. Vi var gode i alle posisjoner. Vi fikk mye fart i angrepsspillet, det var veldig deilig å lykkes i dag, sier hun.

Baia Mare fortsatte seiersrekka i hovedrunden og vant hele 38-27 over Thüringer fredag kveld og sikret kvartfinaleplass. Rostov Don utklasset Fleury 38-21 tidligere lørdag. Dermed er de franske jentene uten mulighet til å sikre seg kvartfinaleplass.

Larviks målscorere: Nora Mørk 10, Tine Stange 9, Sanna Solberg 6, Mari Molid 4, Gro Hammerseng-Edin 3, Jenny Osnes Græsholt 3, Marit Malm Frafjord 1, Karoline Dyhre Breivang 1.

Foto: SVEIN ANDRÉ SVENDSEN
Foto: SVEIN ANDRÉ SVENDSEN