Jubilerer i Frankrike – Larvik

Jubilerer i Frankrike

Larvik Håndballklubb spiller den tusende kampen i klubbens historie når jentene søndag gjester Fleury og kan gå på banen vel vitende om at kvartfinaleplassen i Champions League er sikret.

Seier i jubileumskampen vil sikre 2. plass i gruppen og kvartfinale med hjemmekamp sist i april.

Når Larvik Håndballklubb jubilerer i klubbens kamp nummer 1000, er det ikke overraskende at det skulle skje ute i Europa. Riktignok har 762 av kampene blitt spilt i hjemlige turneringer, mens 238 av dem er utkjempet i de forskjellige E-cupene. Larvik har gjennom en årrekke, etter gjennombruddet i Romania en januardag i 2001, befestet seg som en av Europas aller beste klubber.

For 15 år siden, 6. januar 2001, åpnet Larvik Champions League sensasjonelt med å vinne 24-19 over storlaget Valcea i deres egen hule, og gikk for første gang videre fra gruppespillet. Den gang gikk det rett til kvartfinale etter gruppespillet.

Det er kun Krim (202), Budućnost (198) og Hypo (198) som har spilt flere kamper i Champions League enn Larviks 174, som blir antallet etter søndagens kamp. Byens stolthet vant den aller gjeveste pokalen i 2011 og har vært i ytterligere to finaler siden, så sent som forrige sesong.

Det er takket være suksessen i Europa at Larvik Håndballklubb kan runde 1000 kamper allerede i sin 26. sesong. Tonje Larsen er den spilleren som har spilt flest av disse kampene, hele 684. I tillegg har hun over 30 kamper denne sesongen i sin nye rolle som assistenttrener.

Fire av Larviks spillere har spilt over halvparten av de 1000 første kampene. Etter Tonje Larsen har Lene Rantala 669, Kari Mette Johansen 552 og Linn-Kristin Riegelhuth Koren 525 kamper. Tine Rustad Albertsen er på 5. plass med 480. Om sju kamper blir hun passert av Karoline Dyhre Breivang.

Denne sesongen er den sjuende på rad Larvik minst har avansert til hovedrunden i Champions League. Søndag avsluttes hovedrunden og vi får vite hvilket lag som blir siste hinder på veien til en ny Final4.

Kampen spilles søndag 28. februar kl. 15.15 i Palais des Sports i Orléans, 13 mil sør for Paris. Oppgjøret sendes på Viasat 4 fra kl. 15.00.