Linka tilbake for Larvik – Larvik

Linka tilbake for Larvik

Kun ti uker etter at hun ble mor var Linka tilbake på banen for Larvik da Rælingen ble beseiret knepent 25-21 i serieoppgjøret i Skedsmohallen onsdag kveld.

Hennes forrige kamp for Larvik var i sluttspillfinalen forrige sesong. På de 35 kampene hun var ute har Larvik spilt seg til kvartfinale i Champions League, vunnet NM og har stø kurs mot seriegull. Det er en viktig del av sesongen som gjenstår og Linka blir med på.

Larviks toppscorer gjennom tidene, med 3047 mål på 525 kamper før kveldens kamp, scoret to mål i comebacket, som var en uvanlig håndballkamp. Rælingen gikk offensivt ut og var i føringen flere ganger i den jevne 1. omgangen. Det var svært glade Rælingen-spillere som gikk til pause med ledelse 13-12. Sandra Toft, Mari Molid, Gro Hammerseng-Edin og Thea Mørk sto over oppgjøret. Nora Mørk satt på benken i hele omgangen, mens Linn-Kristin Riegelhuth Koren fikk sitt comeback noen minutter før hvilen.

Etter pause kunne de 1520 tilskuerne se Rælingen få tre måls ledelse på Larvik, 16-13, men da stoppet det opp. Det neste kvarteret ble målløst fra hjemmelaget og Larvik snudde til 16-20. Ingen stor ledelse det heller.

Nora Mørk hadde kommet på banen og etter å ha utliknet til 16-16 fra sjumetersmerket rakk hun faktisk å bli Larviks toppscorer i den omgangen hun spilte, tett fulgt av Tine Stange. De to sto bak nesten halvparten av Larviks mål i oppgjøret.

Linka spilte også de siste sju minuttene av kampen, da hun laget sine to scoringer. Allerede da graviditeten hennes ble offentliggjort ble det også sagt at målet hennes var å komme tilbake som toppspiller. Da hun ble gravid hadde hun lagt bak seg sin kanskje beste sesong i Larvik-drakta.

På landslaget dominerte hun finalen da Norge tok EM-gull i desember 2015, en av hennes i alt 44 titler for klubb og landslag. Deltar hun i resten av seriekampene kan hun igjen bli seriemester med Larvik. Med åtte poeng igjen å kjempe om denne sesongen har Larvik tre poengs luke ned til Byåsen.

Storhamar og Stabæk er allerede klare for Grundigligaen neste sesong. Hvilke lag de erstatter er usikkert. Rælingen ligger i øyeblikket på den trygge 9. plassen, fire poeng foran Nordstrand, Skrim og Molde. De tre sistnevnte har alle fem poeng og det blir spennende oppgjør for å unngå direkte nedrykk i de gjenstående kampene.

Larviks målscorere: Nora Mørk 6 (2), Tine Stange 5, Anja Hammerseng-Edin 4, Marit Malm Frafjord 2, Linn-Kristin Riegelhuth Koren 2, Kristine Breistøl 2, Amanda Kurtović 2 (1), Karoline Dyhre Breivang 1, Jenny Osnes Græsholt 1.