Nye stjerner for Stange – Larvik

Nye stjerner for Stange

Tine Stange har fått presentert skuddarmen godt i det siste. Etter åtte mål bort mot Fleury og totalt 17 på de to siste kampene i Champions League, havnet hun igjen på EHFs «Three Stars».

Målfangsten hennes har hun også vist i hjemlig serie, og denne sesongen har hun scoret seg inn på klubbens topp 15 gjennom alle tider. Hun mangler ett mål på 700 scoringer for Larvik og etter søndagens kamp mot Sola skal hun bli med rekruttlandslaget til Slovakia.

Søndagens motstander Sola ble for øvrig rett før helgen fratatt poenget i uavgjort-kampen mot Rælingen 17. februar, på grunn av at de brukte en spiller som skulle ha sonet karantene.

Tine Stange  har i de siste kampene vært Larviks største skuddtrussel ved siden av Nora Mørk.

Hun står med 699 mål totalt for Larvik. Tidligere i sesongen passerte hun Birgitte Sættem og med fem mål mot Rælingen onsdag gikk hun også forbi Kristine Moldestad, som endte på 698 scoringer for Larvik. Tine Stange ligger dermed på 14. plass. Det er fortsatt et godt stykke opp til Vibeke Nesse på plassen foran, som nådde 837 scoringer for Larvik.

EHF omtaler i et intervju publisert på ehfcl.com Tine Stange som den lykkelige amatøren med den farlige høyrearmen, og sikter til at hun denne sesongen spiller for Larvik HK uten proffkontrakt.

I intervjuet snakker hun også om landslagsambisjonene. Tine Stange har 46 kamper med flagget på brystet og har EM-gull fra 2010. Hun drømmer om å komme tilbake på landslaget. OL ligger der som en drøm, selv om hun vet at nåløyet er trangt, med så mange gode spillere som kjemper om plassene.

– Alt jeg kan gjøre er å fokusere på meg og jobbe så hardt jeg kan, så får vi se hva det holder til, sier hun.

Foreløpig holder det til at hun er i bruttotroppen til de som er aktuelle for OL og drar med rekruttlandslaget for å spille to kamper når landslagene samles til uka.

Hun var med på å vinne Champions League med Larvik i 2011, men det var før Final 4 ble innført. I fjor satt hun på tribunen i Budapest. I år vil det være vanskelig nok å komme forbi Vardar i kvartfinalen, men hun tror at Larvik har en sjanse til å vinne over makedonerne, slik at hun også kan få oppleve å spille i Final 4.

Larvik–Sola, søndag 6. mars kl. 17.00 i Boligmappa Arena Larvik. Kampen sendes også på handballtv.com.