Seier nummer 500 i eliteserien – Larvik

Seier nummer 500 i eliteserien

Seieren 34-22 over Sola var Larviks seier nummer 500 i eliteserien. Det er nå fire poeng ned til Glassverket og Byåsen med seks poeng igjen å spille om. Neste seriekamp er ikke før 30. mars, på grunn av landslagspausen.

Nora Mørk ble kåret til kampens beste spiller, og hun er en av dem som skal i aksjon i landslagspausen. Det er stor forskjell på Sola og EM-kvalmotstander Romania, som venter til uka.

– Dette er hverdagen, og det er jeg blitt vant til. Man er aldri for god til å spille mot noen og vi er like skjerpa om det er mot Sola eller Romania, sier Nora Mørk.

Hun synes det var viktig at mange fikk slippe til mot Sola, siden det er lenge til neste seriekamp.

– Vi hadde en plan om å slippe mange til. Jeg synes vi kom tregt i gang etter en OK 1. omgang, så fikk vi en bra start på 2. omgang og punkterte kampen ganske tidlig, oppsummerer hun.

Norge møtte Romania sist i semifinalen i VM. Onsdag og søndag er de Norges motstander i kvalifiseringskamper til EM.

– Det blir tøft mot Romania. De er kjent for å ha tøffe bortebaner på klubbnivå. Det kan bli tøft, så gjelder det å få et bra resultat borte, for vi har hatt bra kontroll på de hjemme noen ganger. Det er bronselaget fra VM, så det er ikke gitt at vi vinner. Landslaget har ikke vært samlet på en stund, så jeg er spent på hvordan vi får det til å henge sammen på så kort tid, sier Nora Mørk.

Larviks målscorere: Nora Mørk 8 (1), Amanda Kurtović 5 (1), Marit Malm Frafjord 4, Vilde Ingeborg Johansen 4, Sanna Solberg 4, Gro Hammerseng-Edin 3, Anja Hammerseng-Edin 2, Mari Molid 2, Linn-Kristin Riegelhuth Koren 1, Kristine Breistøl 1.

I Trondheim endte det uavgjort 24-24 mellom Byåsen og Vipers. Glassverket vant 27-20 i Halden og er nå à poeng med Byåsen.

NB! Norges Håndballforbund har inkludert moderklubben Larvik Turns tre sesonger i eliteserien på 80-tallet i statistikken for Larvik Håndballklubb på adelskalenderen. Det er kun Byåsen som har flere seire i eliteserien enn Larvik. De har én mer.