Sikret seriegull i Drammen – Larvik

Sikret seriegull i Drammen

Larvik Håndballklubb startet med tre minuspoeng denne sesongen, men er likevel klar som seriemester to runder før slutt etter seier 28-17 over Glassverket i kveld.

Ingen kan gå forbi Larvik på poeng, men selv om Larvik skulle glippe mot Halden eller Oppsal kan Glassverket og Byåsen kun komme likt på poeng, og da er Larvik foran innbyrdes. Det betyr at Larvik er sikret plass i gruppespillet for neste års Champions League.

Karoline Dyhre Breivang har vunnet serien hvert år siden hun kom til klubben i 2005 og tok dermed sitt 11. seriegull på rad. Det er det ingen andre norske spillere som matcher.

– Jeg synes vi kom bra i gang, ledet 10-3. Det er tre og en halv uke siden vi har spilt sammen, så jeg var spent før kampen. Glassverket er et godt håndballag, men det er alltid gøy å vinne mye mot dem, sier hun.

Larvik Håndballklubb har vunnet serien 12 år på rad og er seriemester for 18. gang i klubbens historie. Det er kun fem klubber på damesiden som har klart å forsvare et seriemesterskap. Vestar vant serien åtte ganger på rad, ellers har Skogn, Skjeberg og Byåsen vunnet to år på rad.

Tine Stange og trener Tor Odvar Moen får sitt 10. seriemesterskap.

– Vi må få litt mer flyt i spillet før kvartfinalen mot Vardar til helga, sier Tine Stange, som har vært med landslaget før påske.

– Det har vært veldig gøy, og det er viktig nå inn mot OL-uttaket. Nå må jeg holde fokus i klubb, det er det som blir viktigst nå, sier hun.

Tor Odvar Moen tok sitt første seriegull i 99/00, mens de ni siste har kommet på rad og rekke fra 2007/08-sesongen. I tillegg har han ett som trener for Runars herrer.

– Det viktigste i dag var at vi ble seriemester. Spillemessig var det to ting som var nyttig i dag. Vi så ganske tidlig at vi hadde kontroll på dette, så da ble det viktig å rullere på laget, i tillegg til at det er en balansegang i å la de som skal spille til helga fikk spilt nok, i tillegg til at vi får med friske spillere til Makedonia, sier Tor Odvar Moen.

Seks stykker får sitt første seriegull, fire spillere og to på benken. Spillerne er Mari Molid, Hanne Svela, Jenny Osnes Græsholt og Cecilie Wick Ullitz.

Mari Molid fikk riktignok seriegull også forrige sesong, men det var som fysioterapeut mens hun var skadet.

På trenerbenken får Tonje Larsen og Guro Horten Solberg sitt første gull som lagledere. Alle de kvinnelige på benken har tidligere vunnet seriemesterskap som spillere. Tonje Larsen har 16 seriegull som spiller, Lene Rantala 14 seriegull og Guro Horten Solberg ett seriegull.

Linn-Kristin Riegelhuth Koren blir også seriemester hvis hun spiller de to siste kampene. Hun har flest seriemesterskap av dagens spillere, totalt 12. Hun vant serien med Larvik seks ganger før hun dro til København i 2009. Nå har hun vunnet like mange etter at hun kom tilbake igjen.

Som seriemester får Larvik plass i gruppespillet i Champions League neste sesong. Til helgen spiller de første kvartfinale i årets utgave.