Utslått etter seier – Larvik

Utslått etter seier

Final 4 går uten Larvik Håndballklubb, men seier 28-26 over Vardar i returkampen i kvartfinalen i Champions League ga likevel en liten godfølelse til hjemmepublikummet og Larvikjentene, etter å ha opplevd klubbens største tap i Champions League forrige helg.

Den europeiske delen av sesongen er over for Larvik Håndballklubb. Vardar ble for sterke over to kamper og reiser til Budapest med 60-48 sammenlagt.

– Det gir en god følelse å vinne en håndballkamp, men når vi taper totalt føles det som et tap likevel, sier Larviks beste i søndagens kamp, Thea Mørk.

Hun synes det var deilig å kunne vinne foran hjemmepublikum og vise at kollapsen forrige helg var en engangsforeteelse.

– Det er utrolig bittert å ryke ut, men det er deilig å kunne vise seg fra en sterkere side og være bedre enn dem i dag, både for lagets del og i forhold til neste kamp, men 12 mål bak etter to kamper er jo ikke bra, konkluderer hun.

Før forrige helg hadde tapet med 12 mål i kvartfinalen borte mot Krim for 15 år siden vært det største. Da hadde Larvik vunnet med fire hjemme helgen før. Krim vant Champions League den sesongen. Det gjenstår å se om Vardar kopierer den bedriften. Lørdag ble Bucuresti og Győr klar for Final 4. Regjerende mester Budućnost spiller senere søndag. Går montenegrinerne videre, betyr det at samtlige lag i Final 4 kommer fra hovedrundens gruppe 2.

Om det ikke ble Final4 denne sesongen, har Larvik i det minste sikret seg deltakelse i neste sesongs Champions League. Onsdag venter siste serierunde mot Oppsal. Der får Larvik-jentene gullmedaljene for seriegullet denne sesongen, som gir plass i gruppespillet i Champions League neste sesong.

Larvik Håndballklubb fikk tre spillere på all star team i Champions League forrige sesong. Denne gang har klubben fem kandidater til all star team. Marit Malm Frafjord (linje), Nora Mørk (høyrebakspiller), Amanda Kurtović (høyre kant), Kristine Breistøl (ung spiller) og Tor Odvar Moen (trener). Her kan du lese om alle kandidatene (engelsk).

Trykk her for å stemme på årets kandidater

Larviks målscorere: Thea Mørk 7, Amanda Kurtović 5, Marit Malm Frafjord 4, Nora Mørk 4, Gro Hammerseng-Edin 4, Karoline Dyhre Breivang 1, Vilde Ingeborg Johansen 1, Kristine Breistøl 1, Tine Stange 1.