Gode minner i gamlehallen – Larvik

Gode minner i gamlehallen

Larvik Håndballklubb er klar for semifinale i sluttspillet mot Vipers etter seier 33-20 over Rælingen i Bergslihallen, totalt 73-37 i kvartfinalene.

Glassverket, Byåsen og Vipers har spilt seg videre fra sine kvartfinaler. De to høyest rangerte gjenværende lagene fra serien kan ikke møtes i semifinalen i sluttspillet.  Larvik valgte Vipers som motstander over to kamper i semifinalen. Kampene er i utgangspunktet berammet til 30. april (borte) og 4. mai (hjemme).

Spenningen om avansementet var ikke det helt store da Larvik hadde 23 måls forsprang på Rælingen da de tok turen tilbake til klubbens tidligere hjemmearena i Bergslihallen for returmøtet i kvartfinalen i sluttspillet.

Som i den første kvartfinalen brukte Larvik to rekker som delte på spilletiden. Det gikk ikke like på skinner som i bortekampen, men mer enn nok til å vinne greit. Alma Hasanić ble av en jury kåret til banens beste.

Flere av spillerne var tilbake på sin gamle hjemmebane.

– Det var veldig gøy å være tilbake og spille kamp i Bergslihallen, men vi hadde planer om å spille litt bedre enn vi fikk til. Vi må lære av feilene vi gjør og ta med det videre. Det var uansett fint med litt gamle minner i Bergslihallen, sier en av kampens fem-målsscorere, Tine Stange.

Larvik Håndballklubb har ikke vært fremmed for å legge kamper i cup eller sluttspill til andre haller i distriktet, men selv om laget jevnlig trener i Bergslihallen er det kun én gang klubben har spilt en obligatorisk kamp på sin tidligere hjemmebane. Det var 4. rundekampen mot Sola i cupen 26. september 2012. Dagens kamp er sjette tellende hjemmekamp som har gått utenfor Arena Larvik de siste sju sesongene.

Larviks målscorere: Nora Mørk 5 (1), Tine Stange 5, Marit Malm Frafjord 4, Linn-Kristin Riegelhuth Koren 4 (1), Thea Mørk 3, Sanna Solberg 3, Karoline Dyhre Breivang 2, Kristine Breistøl 2 (1), Amanda Kurtović 2, Jenny Osnes Græsholt 2, Mari Molid 1.