Hege Løken til Larvik – Larvik

Hege Løken til Larvik

Hege Løken (22) er Larvik Håndballklubbs første nye signering for neste sesong. Hun kommer fra Skrim, der hun har spilt de to sesongene laget har vært i Grundigligaen.

– Hun har hatt en god utvikling i det siste og har vært Skrims beste spiller denne sesongen. Hun har de egenskapene vi ser etter i en høyrekant, sier Larviks hovedtrener Tor Odvar Moen.

Hege Løken var med rekruttlandslaget til Slovakia i mars. I den første av de to kampene kontret hun inn Norges siste mål i sluttsekundene og sikret seieren.

Høyrekanten er opprinnelig fra Stranda på Sunnmøre i Møre og Romsdal og fikk sin debut i eliteserien med Levanger høsten 2010. Der spilte hun i fire sesonger. Da laget rykket ned valgte hun å bli i divisjonen og skrev under for Skrim. Nå velger hun igjen å bli i divisjonen og får Larvik som sin tredje eliteklubb.

De to sesongene i Skrim scoret Hege Løken henholdsvis 91 og 97 mål i serien, og i den sesongen vi akkurat har lagt bak oss passerte hun for første gang tresifret antall mål i løpet av en sesong. Med sju scoringer i cupen i tillegg endte hun på 104.

FAKTA
Hege Løken
Født: 31.08.1993 på Stranda
Høyde: 168 cm
Posisjon: Høyre kant
Levanger (2010–2014): 76 kamper (182 mål)
Skrim (2014–2016): 49 kamper (202 mål)

Kilder: NHF, EHF, Trønder-Avisa.

Hege Løken mot Gro Hammerseng-Edin fra oppgjøret mellom Larvik og Skrim i september. Foto: SVEIN ANDRÉ SVENDSEN
Hege Løken mot Gro Hammerseng-Edin fra oppgjøret mellom Larvik og Skrim i september. Foto: SVEIN ANDRÉ SVENDSEN