Hege Løken til Larvik

Hege Løken (22) er Larvik Håndballklubbs første nye signering for neste sesong. Hun kommer fra Skrim, der hun har spilt de to sesongene laget har vært i Grundigligaen.

– Hun har hatt en god utvikling i det siste og har vært Skrims beste spiller denne sesongen. Hun har de egenskapene vi ser etter i en høyrekant, sier Larviks hovedtrener Tor Odvar Moen.

Hege Løken var med rekruttlandslaget til Slovakia i mars. I den første av de to kampene kontret hun inn Norges siste mål i sluttsekundene og sikret seieren.

Høyrekanten er opprinnelig fra Stranda på Sunnmøre i Møre og Romsdal og fikk sin debut i eliteserien med Levanger høsten 2010. Der spilte hun i fire sesonger. Da laget rykket ned valgte hun å bli i divisjonen og skrev under for Skrim. Nå velger hun igjen å bli i divisjonen og får Larvik som sin tredje eliteklubb.

De to sesongene i Skrim scoret Hege Løken henholdsvis 91 og 97 mål i serien, og i den sesongen vi akkurat har lagt bak oss passerte hun for første gang tresifret antall mål i løpet av en sesong. Med sju scoringer i cupen i tillegg endte hun på 104.

FAKTA
Hege Løken
Født: 31.08.1993 på Stranda
Høyde: 168 cm
Posisjon: Høyre kant
Levanger (2010–2014): 76 kamper (182 mål)
Skrim (2014–2016): 49 kamper (202 mål)

Kilder: NHF, EHF, Trønder-Avisa.

Hege Løken mot Gro Hammerseng-Edin fra oppgjøret mellom Larvik og Skrim i september. Foto: SVEIN ANDRÉ SVENDSEN
Hege Løken mot Gro Hammerseng-Edin fra oppgjøret mellom Larvik og Skrim i september. Foto: SVEIN ANDRÉ SVENDSEN