Perfekt utgangspunkt – Larvik

Perfekt utgangspunkt

Larvik vant 33-21 over Glassverket i den første sluttspillfinalen onsdag. Lørdag spilles sesongens siste kamp, der Larvik har et perfekt utgangspunkt for å ta den norske trippelen for 11. gang.

Nora Mørk har blitt kåret til årets Grundigligaspiller og årets høyre bakspiller i spillernes egen avstemming. Hun er eneste Larvik-spiller på årets lag. Se alle kåringene for sesongen på handball.no.

Nora Mørk er også en av de nominerte til årets spiller i verden.

Tine Stange, som fyller 30 år på returfinalen 14. mai, åpnet scoringene i onsdagens første finale. Det var hennes 100. mål i sluttspillet gjennom årene. Hun ble sjette spiller i klubben som når et tresifret antall scoringer i turneringen. Foran henne på lista er det muligheter til å passere både Linn Jørum Sulland (107) og Heidi Løke (108) før sesongens sluttspill er over.

– Vi forberedte oss godt, vi vet at Glassverket er et godt lag med mye fart. Vi må løpe og stå på i forsvar. Til tider slapp vi inn litt enkle mål, men fikk justert det og vant greit. Det er et godt utgangspunkt for neste kamp. Jeg håper vi vinner på bursdagen min, slik at det blir en bra feiring, sier Tine Stange.

Fra 7-7 etter 12 minutter begynte Larvik sakte, men sikkert å skaffe seg distanse til hjemmelaget.  Til pause ledet Larvik 17-12. Etter pause doblet Larvik pauseledelsen og vant til slutt 33-21.

Marit Malm Frafjord ble kåret til kampens beste spiller av en jury i hallen.

Sluttspillfinalen er en reprise på finalen i sluttspillet forrige sesong, men ingen ting tydet på at det ble like jevnt som i den første finalen forrige sesong, da Larvik vant med ett mål i Drammen. Larvik har vunnet alle de 12 kampene lagene har møtt hverandre i serien, cupen og sluttspillet. Glassverket var nærmest da de tapte 27-28 i den første finalekampen i sluttspillet forrige sesong. I de 11 øvrige møtene har Larvik vunnet med mellom 9 og 13 mål.

Karoline Dyhre Breivang var ikke med mot Glassverket, ettersom hun også er gravid. Dermed er dusinet fullt av Larvik-spillere som har blitt eller skal bli mødre siden 2011.

Larviks målscorere: Marit Malm Frafjord 6, Nora Mørk 6 (3), Anja Hammerseng-Edin 5, Tine Stange 4, Linn-Kristin Riegelhuth Koren 3, Kristine Breistøl 3 (1), Sanna Solberg 2, Amanda Kurtović 2, Vilde Ingeborg Johansen 1, Thea Mørk 1.