Rørende avskjed – Larvik

Rørende avskjed

Larvik Håndballklubb er sluttspillvinner for 15. gang. Glassverket ble beseiret 33-22 i Nora Mørks emosjonelle avskjedskamp i Larvik-drakta.

Sluttspillvinnerne i Larvik Håndballklubb. Foto: SVEIN ANDRÉ SVENDSEN
Sluttspillvinnerne i Larvik Håndballklubb. Foto: SVEIN ANDRÉ SVENDSEN

Amanda Kurtović spilte sin kamp nummer 100 for Larvik i den andre finalekampen lørdag. Glassverket hadde ikke mer å stille opp med enn de viste på hjemmebane onsdag, og Larvik vant sammenlagt 66-43.

Nora Mørk har spilt 225 kamper i de sju sesongene hun har vært i Larvik, og satt inn 1262 scoringer. Med Larvik har hun vunnet gull i Champions League, fem seriegull, fem NM-gull og sju sluttspill-titler og vært kåret til sesongens beste spiller de tre siste sesongene. På landslaget har hun VM-gull og to EM-gull.

Se flere bilder fra sesongens siste kamp på Larvik Håndballklubbs Facebookside.

Hun hadde ikke sovet natta før kampen og gruet seg til dagen skulle komme.

– Jeg har visst at denne dagen skulle komme ganske lenge. Jeg visste det ville bli veldig trist. Det var ganske tøft å få gjennomført i dag, men det gikk greit. Oppvarminga gikk fint, men rett før kampstart var det verst. Det var spesielt. Jeg setter utrolig pris på Larvik som klubb, spillerne og alt rundt. Det føles veldig bra å avslutte på den måten her, men det er veldig trist. Det måtte bli sånn og det skal bli tøft å dra fra familien, sier Nora Mørk mens hun tørker tårene.

Mari Molid, Jenny Osnes Græsholt, Hanne Svela og Frida Bjaaland ble også takket for sin tid i Larvik etter kampen.

Larvik innledet sesongen med å ta klubbens tittel nummer 50 i NM-finalen. Sluttspill-triumfen ga tittel nummer 52 og trippelen i Norge for 11. gang, de åtte siste på rad.

Larvik Håndballklubb har faktisk vunnet samtlige 12 sluttspill-titler siden turneringen ble gjeninnført i 2004/05. Larvik vant også de tre siste titlene før turneringen ble tatt av plakaten i perioden 1998–2004.

Larviks målscorere: Nora Mørk 10 (6), Tine Stange 5, Thea Mørk 5, Amanda Kurtović 4, Marit Malm Frafjord 3, Sanna Solberg 3, Anja Hammerseng-Edin 1, Vilde Ingeborg Johansen 1, Jenny Osnes Græsholt 1.