Skjerpet overvåkning – Larvik

Skjerpet overvåkning

Larvik Håndballklubb fikk eliteserielisens under skjerpet overvåkning da klubben fikk sin lisens i tredje tildelingsrunde onsdag.

Klubben, som frem til forrige sesong kun hadde fått lisens uten anmerkninger, måtte tåle tre poengs trekk forrige sesong. Denne sesongen ble det ikke poengtrekk, men klubbens økonomi er under skjerpet overvåkning.

Storhamar, som forrige sesong ikke fikk lisens, rykket som kjent opp igjen og har for kommende sesong også fått lisens under skjerpet overvåkning. Det samme gjelder for Gjerpen og Halden, sistnevnte med to poengs trekk i tillegg.

Byåsen og Vipers har fått lisens under overvåkning. Resten har fått lisens uten anmerkning: Glassverket, Oppsal, Rælingen, Sola og Tertnes.

Avklaring for Stabæk skjer i eliteserielisensnemndas siste møte.

Eliteserielisensreglementet gjeldende for sesongen 2016/2017 inneholder enkelte justeringer fra tidligere år. Forbundsstyret vedtok høsten 2015, gjeldende fra i år, at i sesongene frem til 2019/20 vil klubber med egenkapital bedre enn – 50 % av omsetning og positivt årsresultat ikke få poengtrekk, melder Norges Håndballforbund.

12 av de 24 klubbene (kvinner og menn) har per i dag negativ egenkapital. Fra og med lisenssøknad for sesongen 2019/20 (regnskap pr 31.12.2018) er det et ufravikelig krav om positiv egenkapital for å få lisens. Klubber uten lisens kan ikke delta i eliteserien.