Vant Skjærgårdslekene – Larvik

Vant Skjærgårdslekene

Larvik gikk helt til topps i Skjærgårdslekene etter seier 23-18 over Vipers i finalen søndag. Laget vant alle kampene i turneringen.

Larvik ledet 10-3 etter et kvarters spill i finalen mot Vipers, en ledelse Vipers kortet ned til 14-9 til pause. I 2. omgang lå Vipers 4-5 mål bak gjennom hele omgangen og Larvik vant til slutt 23-18.

Skjærgårdslekene feiret 50-årsjubileum i år. Larvik har også vunnet turneringen ti ganger tidligere, ifølge en noe ufullstendig oversikt hos arrangøren.

Larvik vant sine innledende kamper mot Stabæk (30-21) og Fredrikstad (27-14). Det ga semifinale mot svenske Lugi, som enkelt ble slått 29-12.

Sandra Toft sto i mål i 1. omgang mot svenskene, og ble brukt som høyre kant da hun overlot målet til Gabriela Moreschi i 2. omgang, slik at spillerne skulle i den tynne troppen skulle få hvile litt.

Lagkaptein Gro Hammerseng-Edin var godt fornøyd med helgen og selvfølgelig seieren i turneringen.

– Det var en super helg for oss. Med fire landslagsspillerne i OL var vi ikke så stor gjeng, så det be mye spilletid på oss som var her. Hege Løken hadde en fantastisk førstekamp, hun var råtøff og imponerte veldig. Det er også veldig ålreit at vi har fått Gabi med i mål. Hun viste hva hun var god for i kampen mot Fredrikstad. Vi har spilt som et lag gjennom hele turneringen. Vi har vært gode til å gå i dueller selv, men også sette hverandre opp i gode situasjoner og vi har taklet veldig godt å være få, sier hun.

Alina Wojtas var tilbake etter skadeavbrekket og spilte forsvar i helgens turnering.

For Gro Hammerseng-Edin var det de første matcher etter operasjonen i våres.

– Det var deilig at det funket å spille fire kamper på en helg uten problemer. Vi spilte en super kamp mot Lugi i semifinalen. Da så vi hvor godt det ser ut når vi spiller på vårt beste. Vi har også trent mye på ting trenerne har bedt oss om å øve på, mye temposkifter og prøve å vinne dueller. Et nytt system har vi også brukt mye og scoret en del på.

Hun skryter av lagvenninnene, der mange har gjort det veldig bra i flere av kampene. Hun er stolt av at Larvik såpass solid slo Vipers, som har gått høyt ut foran kommende sesong. Larvik manglet fire OL-spillere, mens Vipers kun manglet Linn Jørum Sulland, som satt skadet på tribunen.

– Det betød mye for oss. Vi er glad i å vinne, sier hun.