Klart avansement i NM – Larvik

Klart avansement i NM

Larvik Håndballklubb er klar for 4. runde i NM. Sesongens første obligatoriske kamp endte med seier 37-16 over Follo etter 19-9 til pause.

Det nyopprykkede 1. divisjonslaget Follo kunne som ventet ikke være noen trussel for Larvik HK.

– Vi fikk en bra start og ledet 4-0. Follo spilte noe som lignet 3-3 for å stresse oss, og det var vel deres sjanse. Follo holdt avstanden til 6-9, men inn mot pause sto det plutselig 9-19 på tavla i Langhushallen. Forsvaret satt utover i 2. omgang, men det var ikke noen knallkamp fra vår side. Det ble litt rotete og vi brente sju av ti sjumeterkast. Hadde vi scoret noen flere mål og sluppet inn litt færre, ville det vært et ok cupresultat, sier hovedtrener Tor Odvar Moen.

Larvik kom inn i cupens 3. runde og er som ventet et av lagene som ligger i bollen når trekningen for 4. runde foregår torsdag kl. 10.00.

4. rundekampene er terminfestet til 28. september.

Marit Malm Frafjord, Hege Løken og Amanda Kurtović spilte ikke onsdagens kamp.

– Marit Malm Frafjord bør være klar søndag, når det gjelder Hege Løken er det ikke sikkert og Amanda Kurtović er ute i hvert fall to uker til, sier Moen.

Lena Løwe har spilt cup for Fram denne sesongen og kan dermed ikke representere Larvik i turneringen, selv om samarbeidsklubben er utslått.

Førstkommende søndag er det klart for seriespill. Larvik HK starter borte mot Oppsal.

Larviks målscorere: Linn-Kristin Riegelhuth Koren 7, Anja Hammerseng-Edin 7 (1), Thea Mørk 6, Gro Hammerseng-Edin 5 (1), Kristine Breistøl 4 (1), Tine Stange 3, Sanna Solberg 3, Vilde Ingeborg Johansen 1, Alina Wojtas 1.