Nesten 1900 tilskuere – Larvik

Nesten 1900 tilskuere

Etter seks sesonger uten seriekamper mot Gjerpen var telemarkingene tilbake i Boligmappa Arena Larvik. Det endte med Larvik-seier 36-21.

1869 tilskuere så kampen søndag 2.oktober. Dette var «Folkets kamp» med gratis inngang for publikum. Bidrag fra en lang rekke sponsorer, privatpersoner og flere i klubben sørger for inntektene ved at de betaler fra 10 øre til 10 kroner for hver tilskuer som kom.

– Det var en fantastisk ramme rundt kampen. Det er utrolig gøy at så mange kommer i hallen og lager god stemning. Jeg synes vi jobbet disiplinert i lange perioder. Vi måtte småjustere litt her og der innimellom. Vi fikk til en del kontringer, som vi har jobbet litt med. Samtidig synes jeg det er mange som melder seg på og viser godt spill, sier kampens beste spiller, Linn-Kristin Riegelhuth Koren.

Stavern-jenta Hanne Torkaas sto i mål for Gjerpen og startet med å redde Larviks to første straffekast i kampen. Prestasjonene utover i kampen førte til at hun ble gjestenes beste spiller. Gjerpen har også tidligere Larvik-spillere Hanne Svela, Heidi Strømsvåg og Helene Glemming i troppen.

Gro Hammerseng-Edin spilte sin seriekamp nummer 100 for Larvik. Thea Mørk rundet samme antall i forrige hjemmekamp. 23 av totalt 115 spillere har til nå tresifret antall eliteseriekamper for klubben.

Amanda Kurtović sto over kampen etter å ha fått hjernerystelse på trening fredag. Hun må stå over landslagssamlingen neste uke og kampene i Golden League, men er ventet tilbake i spill til Champions League starter 15. oktober.

Larviks målscorere: Anja Hammerseng-Edin 9, Linn-Kristin Riegelhuth Koren 6, Kristine Breistøl 6, Tine Stange 4, Thea Mørk 4, Marit Malm Frafjord 3, Gro Hammerseng-Edin 2, Vilde Ingeborg Johansen 1, Sanna Solberg 1.