Breistøl debuterte – Larvik

Breistøl debuterte

Kristine Breistøl debuterte på landslaget mot Frankrike torsdag kveld. Hun scoret tre mål i det kvarteret hun fikk på banen, i en kamp Norge vant 19-17.

Det var i danske Haderslev debuten kom. Hun fikk tillit av Thorir Hergeirsson da lagene gikk på banen etter pause i den første av tre kamper i Golden League. Etter å ha røket på en utvisning allerede etter 30 sekunder, avsluttet hun godt med tre scoringer på rad, da hun egenhendig ga Norge en tremålsledelse fra stillingen 13-13 midtveis i omgangen.

Hun sendte Norge foran 16-13, og Frankrike klarte ikke å komme tilbake i kampen.

– Det var kult å avslutte godt i en kamp der det ble mye nerver i for min del. Det var en veldig spesiell kamp. Vi er mange nye og har ikke spilt så mye sammen. Det var veldig deilig å få de tre målene. Det var skikkelig gøy, forteller Kristine Breistøl.

– Jeg hadde kanskje ikke den optimale starten. Det var vel en blanding av nervøsitet og overtenning, kanskje. Man har lyst til å vise seg frem og så girer man seg litt opp og så ble det en litt for tøff takling. Jeg er ikke fornøyd med de første 8-10 minuttene, men fikk inn et par innspill og viderespill og så ble det bra til slutt, oppsummerer hun.

Til Aftenposten har Thorir Hergeirsson sagt at landslaget, sammen med klubb og Kristine, skal finne frem til en totalbelastning hun tåler.

– Kristine har sin spisskompetanse i distanseskuddet. Etter hvert kan vi også få bruk for hennes høyde og kløkt i forsvar, sier landslagssjefen om 23-åringen.

Etter at Sanna Solberg måtte dra hjem fra samlingen, er Breistøl og Marit Malm Frafjord Larviks eneste representanter på A-landslaget. Thea Mørk er i Danmark med rekruttlaget og Sandra Toft Galsgaard deltar på den danske landslaget.