Landslagsdebut for Thea – Larvik

Landslagsdebut for Thea

Thea Mørk fikk sin debut på landslaget da Norge slo Russland 28-23 i Golden League i Esbjerg lørdag.

Hun kom innpå 20 minutter ut i 2. omgang for bursdagsbarnet Camilla Herrem.

– Det var en drøm som gikk i oppfyllelse. Det var stort for meg og det føles skikkelig bra. Jeg har hatt veldig lyst til å spille landskamp lenge, så det var en barrière jeg brøt i dag, sier Thea Mørk.

Helt fornøyd med debuten var hun imidlertid ikke.

– Det kunne vært en bedre debut, jeg var mest glad for å være med. Jeg holdt rent bakover og burde kanskje satt sjansen jeg fikk i mål, men det ble litt mye for meg i dag, jeg var litt stresset. Jeg kjente på at det var veldig spesielt å spille, sier hun.

Søster Nora og mamma Tirill bestilte billetter fredag, da det ble klart at Thea skulle debutere på landslaget. De satt ringside og fikk oppleve det hele.

Debuten kom i Blue Water Dokken, der Esbjerg spiller sine hjemmekamper. Der venter tidligere Larvik-spiller, Esbjerg-målvakt Emily Stang Sando i Champions League om noen uker, nærmere bestemt søndag 30. oktober.

Thea spilte for rekruttlaget fredag, men ble flyttet opp til A-laget i de to siste kampene i Golden League. Det betyr at hun er med i troppen som avslutter turneringen i Horsens søndag.