Larvik er det høyeste laget – Larvik

Larvik er det høyeste laget

Larvik Håndballklubb har den høyeste gjennomsnittshøyden på spillerne av alle klubbene som deltar i Champions League denne sesongen.

Med Kristine Breistøl og Alina Wojtas på 191 cm og Gabriela Moreschi med sine 190 cm har Larvik en snitthøyde i laget på 179 cm.

Ingen av dem når opp mot turneringens høyeste, Thüringers ungarske spiller Szimonetta Planeta, som måler 198 cm på strømpelesten.

Leipzig tar plassen bak Larvik med en snitthøyde på 178 cm. I fire klubber snitter spillerne på 177 cm, det er Budućnost, Rostov-Don, Esbjerg og Vardar. Astrakhanochka ligger nederst på lista med en snitthøyde ti cm lavere enn Larvik. Snitthøyden totalt i alle klubber er 175,5 cm.

Larvik Håndballklubb starter sin 18. sesong i Champions League når Sävehof tar turen fra Partille utenfor Göteborg lørdag.

Det er tredje sesong Sävehof er motstander. Svenskene spiller sin sjette sesong i Champions League. De har aldri scoret færre mål i turneringen enn mot Larvik (17) og aldri sluppet inn flere mål i turneringen mot de rød/hvite (39).

Tidligere sesonger har de største stjernene forlatt klubben for å fortsette karrièren i utenlandske klubber. Denne sesongen er det motsatt for klubben som har blitt svenske mestere åtte ganger. Jasmina Roberts (Team Tvis Holstebro) og Johanna Ahlm (FC Midtjylland) er tilbake i Sverige samtidig som Ida Odén er tilbake etter svangerskapspermisjon.

Trener Henrik Signell, som skal fortsette som klubbtrener samtidig som han tar over det svenske landslaget, sier til eurohandball.com at han er fornøyd med hvordan laget fremstår og håper klubben kan nærme seg de beste lagene. De har mål om å nå hovedrunden, og har ny hjemmearena med plass til 4 100 tilskuere.

Resultatene hittil har gitt fire seire på fire kamper til Larvik. Hjemmekampen i gruppespillet i 2012/13-sesongen vant Larvik 39-31 og i 2014/15 ble det 25-17 i hovedrunden.

Final 4 spilles denne sesongen 13. og 14. mai 2017. Det blir tredje gang Final 4 spilles i Budapest, og det er nylig også bekreftet at Papp László Budapest Sportaréna med 12 000 sitteplasser for håndballkamper vil fortsette som målet for Europas gjeveste klubbturnering i ytterligere to år, til 2019.

Larvik Håndballklubb vant turneringen i 2011 og nådde finale også i 2013 og 2015.

Kun tre klubber har spilt flere kamper enn Larvik i Champions League. Etter forrige sesong står Krim og Budućnost likt på topp, begge med 202 kamper. Hypo har 198 og Larvik følger på fjerdeplass med 176. Viborg har femte flest, 164.

Poengmessig er Larvik Håndballklubb det fjerde beste laget i Champions League-historien, som går tilbake til 1993/94-sesongen. Kun Hypo, Budućnost og Győr er foran.

Larvik Håndballklubb har vunnet 107 kamper i turneringen. Kun fem av de 28 klubbene som har deltatt i Champions League kan skilte med fler enn 100 seire.

8 ganger har det blitt uavgjort og 61 ganger har det blitt tap for Larvik.