Rosa mot Glassverket – Larvik

Rosa mot Glassverket

Larvik Håndballklubb spiller i rosa drakter i seriekampen mot Glassverket onsdag for å støtte brystkreftkampanjen.

Onsdag er det rosa sløyfe-aksjon og jentene spiller i rosa drakter for anledningen. Draktene jentene spiller i selges på en draktauksjon etter kampen. Noen av spillerne har også bakt kaker, som selges i hallen.

Norsk kvinnehåndball jubilerer denne sesongen. Det er 50. sesong det spilles seriespill i håndball for kvinner. I nøyaktig halvparten av sesongene har Larvik Håndballklubb spilt på det øverste nivået. På adelskalenderen ligger Larvik Håndballklubb på 2. plass bak Byåsen.

Fem seriekamper inn i jubileumssesongen passerte imidlertid Larvik trønderne når det gjelder antall seire i landets øverste divisjon. Da Oppsal vant over Byåsen i forrige serierunde overtok Larvik som det laget i Norge med flest seire i den øverste divisjonen siden seriespillet startet på slutten av 60-tallet.

Det er kun tre klubber som kan skilte med over 400 seire i eliteserien. Larvik har flest, 508 på 602 kamper. Byåsen har 507 på 734 kamper og Nordstrand (som ikke lenger har elitelag) nådde 435 seire på 893 kamper.

Herrelagenes maratontabell viser at ingen av klubbene har passert 400 seire.

PS! I tallene for Larvik har håndballforbundet slått sammen Larvik Håndballklubbs tall med Larvik Turns resultater da de spilte i eliteserien på 80-tallet.