Tapte i Ljubljana – Larvik

Tapte i Ljubljana

Larvik måtte tåle sitt andre tap i Champions League da laget overraskende tapte 22-24 for Krim lørdag.

Larvik har ikke startet med to tap i Europas gjeveste klubbturnering siden de to første deltakelsene på slutten av 90-tallet. Forrige sesong ble det også tap i åpningskampen på hjemmebane, men laget kom umiddelbart tilbake med seier i første bortekamp.

Larvik gikk rett i ledelsen og ledet 6-1 etter åtte minutter. Det så lovende ut i Kodeljevo. Det unge Krim-laget hadde kun scoret på straffe da de fikk det første spillemålet 11 minutter ut i kampen. Larvik ledet fortsatt 6-1 på det tidspunktet, og mens hjemmelaget fortsatte å finne nettmaskene, fulgte en periode med flere bomskudd for gjestene og etter 17 minutter var lagene likt på 6-6.

Gro Hammerseng-Edin endte den snaut ti minutter lange scoringsløse perioden da hun ga Larvik ledelsen 7-6. Sandra Toft Galsgaard bidro med flere gode redninger gjennom hele kampen.

Thea Mørk og Anja Hammerseng-Edin var tilbake for Larvik.

Larvik ledet 13-10 til pause, men Krim scoret det første målet etter hvilen, da Larvik hadde to spillere utvist. Slovenere, som er det eneste laget i gruppa som ikke er nasjonale mestere, klarte på nytt å komme opp på uavgjort 16-16 ni minutter ut i 2. omgang.

Så var hjemmelaget både to og tre mål foran og Larvik lå under hele det siste kvarteret og jaget etter slovenerne. Krim er (sammen med Budućnost) den klubben som har spilt flest kamper i Champions League, men har nå et ungt lag. Likevel lignet store deler av oppgjøret mest på de klassiske oppgjørene i Slovenia og var ikke i nærheten av 16-målsseieren forrige sesong.

Mot slutten brukte Tor Odvar Moen også sju mot seks spillere, men det hjalp ikke. Krim vant til slutt 24-22 og sendte Larvik nederst på tabellen i gruppe D.

Sävehof og Esbjerg, som begge vant åpningskampen, møtes søndag i den nye Partille-arenaen.

Larviks målscorere: Linn-Kristin Riegelhuth Koren 6, Kristine Breistøl 4, Marit Malm Frafjord 3, Thea Mørk 3, Amanda Kurtović 3, Anja Hammerseng-Edin 1, Gro Hammerseng-Edin 1, Alina Wojtas 1.