Befriende seier – Larvik

Befriende seier

Gro Hammerseng-Edin satte inn seiersmålet i sluttsekundene og jubelen sto i taket mot Esbjerg og sørget for seier 30-29.

Det var en utrolig spennende kamp, der ingen av lagene klarte å få noe stort overtak. Alina Wojtas fikk direkte rødt kort tidlig i andre omgang og ble også første Larvik-spiller som fikk blått kort, etter de nye håndballreglene. Dermed skal det vurderes om hun også må stå over noen kamper.

Om gruppa var jevn før helgens kamper, ble det enda jevnere etter. Alle lagene står nå med fire poeng etter at Sävehof vant 26-24 over Krim hjemme i Partille.

– Jeg visste det var få sekunder igjen, så jeg måtte bare skyte. Det var ikke årets skudd, men det kom kanskje litt overraskende på dem, sier Gro Hammerseng-Edin, som jubilerte med sin 75. kamp i Champions League for Larvik.

– Det er ikke så viktig hvordan det så ut. Vi vant, og det var det vi skulle gjøre. Kampen svingte veldig, men det som er bra var at vi hadde moralen hele tiden, vi fortsatte å tro på det og backe hverandre i sluttminuttene. Etter to tap innledningsvis, har vi med denne seieren satt oss i en situasjon der vi kan avgjøre avansement videre selv, sier hun.

Banens beste spiller, Linn-Kristin Riegelhuth Koren, scoret ni mål. Hun tangerte i denne kampen Kari Mette Johansen, som spilte 552 kamper for Larvik. Linka blir den som har tredje flest kamper for Larvik. Tonje Larsen (684) og Lene Rantala (669) har flest. Det er kun de fire som har over 500 kamper for klubben. På 5. plass følger Karoline Dyhre Breivang med 487 kamper.

Larviks målscorere: Linn-Kristin Riegelhuth Koren 9, Marit Malm Frafjord 6, Gro Hammerseng-Edin 5, Kristine Breistøl 5, Thea Mørk 2, Amanda Kurtović 2, Alina Wojtas 1.