– Kjedelig avslutning – Larvik

– Kjedelig avslutning

Larvik avsluttet gruppespillet som de startet i Champions League, med hjemmetap. Krim vant 36-31.

Heldigvis var Larvik klar for hovedrunden, men istedenfor å kunne ta med seks poeng videre, kan det nå bli maksimalt fire inn i hovedrunden. Og da trenger de dansk hjelp.

Sandra Toft Galsgaard i Larvik-målet håper på hjelp fra sine landsmenn.

– Dette var en kjedelig avslutning før mesterskapspausen. Det er ikke slik vi håpet å avslutte høstsesongen. Nå må Esbjerg vinne søndag, så vi får med flest mulig poeng inn i hovedrunden. Vi klarte aldri å stoppe Krims angreps- og kontringsspill og de fikk for mange lette mål. De var bedre enn oss i dag, og det var kjedelig, sier hun.

Vinner Esbjerg, er de også sikret plass i hovedrunden i debutsesongen. Dansk seier vil gagne Larvik.

Krim er det eneste laget i Larviks gruppe som ikke er regjerende seriemester i hjemlandet. De måtte kvalifisere seg inn i gruppespillet og var tippet sist i gruppen før gruppespillet tok til, men endte på topp. Seieren i Larvik var den første seieren på bortebane i Champions League for slovenerne denne høsten.

Krim er det laget Larvik har møtt oftest av internasjonale lag. Kveldens kamp var det 20. møtet mellom lagene.

I hovedrunden krysser Larvik med gruppe C. Der blir det møte med regjerende mester Bucuresti, en klubb Larvik aldri har møtt. Mer kjent motstand blir det når klubben møter Győr for sjuende gang på åtte år. Totalt har lagene spilt 16 kamper mot hverandre i Champions League.

Også i hovedrunden blir det dansk motstand. Midtjylland er motstander for andre gang. Kampene i hovedrunden i 2011/12 endte med at begge lag tapte sine hjemmekamper.

Linn-Kristin Riegelhuth Koren er fortsatt toppscorer i turneringen etter lørdagskampene, men det er ingen trøst etter at Larvik gikk på nok et kjedelig poengtap på hjemmebane.

Larviks målscorere: Marit Malm Frafjord 10, Amanda Kurtović 10, Linn-Kristin Riegelhuth Koren 6, Gro Hammerseng-Edin 2, Kristine Breistøl 2, Thea Mørk 1.