Utklasset Byåsen – Larvik

Utklasset Byåsen

Det ble tidvis enkelt mot Byåsen for Larvik Håndballklubb, som vant 31-22 i toppoppgjøret, ledsaget av humor fra sidelinjen og underholdning i pausen fra gjestespeaker Cess.

Amanda Kurtović ble toppscorer med 11 mål og ble også kåret til banens beste spiller i andre kamp på rad. Underveis passerte hun sitt 100. mål for sesongen mot klubben hun spilte for høstsesongen 2010.

– Jeg føler at jeg er i god form. I dag spilte vi bedre som lag, vi fikk litt mer ut av systemene våre. De gangene vi spilte tålmodig, spilte vi de ut av hallen. Det er deilig å spille en sånn kamp nå. Vi må bare ha det samme tenningsnivået i hver kamp, uansett hvem vi møter. Spiller vi på 80 prosent ser vi hva som skjer, sier hun og sikter til 1. omgangen mot Sola søndag.

Marit Malm Frafjord signerte tidligere på dagen kontrakt for to nye sesonger.

– Jeg synes at kampen i dag viste at det ikke er noen lag i Norge som er bedre enn oss, og hvis man ikke vil til utlandet ser jeg selv på Larvik som den klart beste muligheten til å vinne det meste i Norge og få spille i Champions League. Det er det jeg har tenkt når jeg var først ute med å signere kontrakt, så håper jeg flere signerer når de er klare for det, sier hun.

Rett etter kampen kom beskjeden om at Linn-Kristin Riegelhuth hadde signert, også hun for to nye år.

Allerede til pause ledet Larvik med ti mål, 18-8, og til slutt ble det altså 31-22 og den 40. seieren over Byåsen i seriesammenheng.

Byåsen kom fra klubbens kanskje største prestasjon, da de i helgen vant over Rostov-Don i EHF Cup, men måtte klare seg uten en influensasyk Emilie Hegh Arntzen mot Larvik. Etter halvspilt serie er Larvik fem poeng foran Glassverket på 2. plass.

Larviks målscorere: Amanda Kurtović 11 (3), Kristine Breistøl 6, Linn-Kristin Riegelhuth Koren 5, Marit Malm Frafjord 3, Gro Hammerseng-Edin 2, Thea Mørk 2, Vilde Ingeborg Johansen 1, Tine Stange 1.