Fort Boligmappa – Larvik

Fort Boligmappa

Hovedrunden er i gang og vi fikk en god start med uavgjort på bortebane mot CSM Bucuresti.

Det skjedde foran 5000 entusiastiske tilskuere som lagde et vanvittig liv. De satt et ekstra press på oss og dommerne da det hele dro seg til i sluttminuttene. Det er dette jeg har lyst til å skrive litt nå- hvor viktig det er å ha folk med seg på egen hjemmebane. Lørdag kommer FC Midtjylland på besøk- før den kampen har jeg en liten oppfordring til dere.

Jeg ønsker at dere blir med på å gjøre vår hjemmebane til Fort Boligmappa Arena- en plass motstanderne våre helst vil dra fra før de kommer dit.

Vi har spilt mange hjemmekamper i Champions League med 2000-4000 tilskuere rundt banen siden vi flyttet inn i høsten 2009. Det at dere kommer til hallen på slike kamper både fra Larvik, men også fra sørlandsområdet til Oppland er helt fantastisk.

Jeg vet at alle spillerne og øvrige involverte verdsetter slike rammer voldsomt. Det gir en god følelse når man løper inn til kamp, pulsen øker og adrenalinnivået stiger. Alt ligger til rette for en skikkelig fest.

På slike dager har jeg et ønske og det er et enda sterkere engasjement fra tribunen under kampen. Dette er kun positivt ment, da vi vet at deres høyeste ønske er at Larvik vinner disse kampene.
Det å ha publikum i ryggen i 60 minutter betyr så uendelig mye for de som kjemper ute på banen. Se bare på noen av de mest engasjerte manageren i Premier League, som f.eks. Klopp og Conte. De henvender seg til publikum når de vil ha enda mer støtte fra tribunene. Hvorfor gjør de det? Jo fordi det betyr noe!

 

Vi er takknemlige for hver eneste tilskuer som møter opp, og med det viser sin støtte til laget og klubben. Glem aldri det. Jeg vil dog gi dere en utfordring som vil gjøre kampopplevelsen enda heftigere:

-Støtt laget hele kampen, spesielt når det går litt imot.

-Sett press på bortelaget når de har ballen. Det er ikke ufint, det er forventet. Det er slik i alle haller rundt omkring i Europa.

-Vær utålmodig. Sett press på dommerne. Det er også forventet. Marker når dere vil ha passiv, vær uenig i tvilsomme avgjørelser.

Ja jeg vet at punkt 2 og 3 kan virke litt politisk ukorrekt for oss her nord, men det er slik det foregår på arenaene vi besøker ute i Europa. Jeg er ikke ute etter at vi skal være ufine og usaklige mot motstanderne våre. Alle skal behandles med respekt og vi skal verdsette innsatsen deres når kampen er slutt. Selv opplever vi bestandig dette trykket på bortebane, men på de aller fleste steder blir vi klappet ut etter kampen, selv om vi har slått hjemmelaget.

Jeg ønsker enkelt og greit at dere som omkranser banen skal føle dere som en del av laget! At dere kan si til dere selv at i dag var VI gode.

 

La oss starte med dette på lørdag når FCM kommer på besøk. Vi skal ønske dem velkommen til kampen på en skikkelig måte, men når kampen er i gang skal vi alle gjøre det vi kan for å nedkjempe dem- på banen og på tribunen i 60 minutter.

 

Med sportslig hilsen,

Tor Odvar Moen, hovedtrener Larvik HK