Snudde og vant – Larvik

Snudde og vant

Larvik Håndballklubb sørget med seier 24-22 for at Midtjylland fortsatt ikke har vunnet på bortebane i Champions League denne sesongen.

Larvik hadde på sin side til gode å slå Midtjylland på hjemmebane. Det fikk de gjort noe med lørdag, i en kamp som svinget frem om tilbake. Viktig for Larviks seier var Sandra Toft Galsgaards innsats mellom stengene. Hun merket at det var viktig å vinne når motstanden var dansk.

– Det var slitsomt i dag. Det var et deilig trykk fra tribunen, tilskuerne gjorde en god jobb. Vi slet litt, men viste en kjempegod moral, da vi kom tilbake i kampen og ledet. De hentet oss inn igjen, men vi klarte å snu det på nytt. Kanskje det betyr at vi kan få tilbake vårt fort her i Boligmappa Arena Larvik, sa Sandra Toft Galsgaard. Hun synes det var ekstra godt at seieren kom mot et dansk lag.

– Jeg merket allerede på vei til arenaen i dag at pulsen var høy. Jeg har spilt med alle, så det var viktig for meg å vinne. Pulsen falt aldri i løpet av kampen, men nå er jeg sliten og fornøyd, sa hun.

Viktig var også til sammen 15 scoringer fra Amanda Kurtović og Marit Malm Frafjord. Sistnevnte har aldri scoret flere mål i Champions League enn hun har gjort denne sesongen. De seks scoringene mot Midtjylland gjorde at hun lørdag totalt rundet 100 scoringer for Larvik denne sesongen.

Karoline Dyhre Breivang fikk sine første minutter på banen etter fødselen, ni måneder etter at hun spilte sin forrige kamp for Larvik. Kristine Breistøl, som rundet 50 kamper i Champions League mot Bucuresti forrige helg, fikk fingeren ut av ledd i seieren mot danskene.

Krim–Bucuresti ble spilt samtidig som Larviks kamp mot Midtjylland. Der vant fjorårsvinnerne 24-21. Esbjerg–Győr spilles søndag.

Larviks målscorere: Amanda Kurtović 9, Marit Malm Frafjord 6, Gro Hammerseng-Edin 2, Kristine Breistøl 2, Tine Stange 2, Thea Mørk 2, Anja Hammerseng-Edin 1.