Viste styrke – Larvik

Viste styrke

Med seier 34-24 over Stabæk har Larvik 200 kamper på hjemmebane i serien uten tap, etter at nettopp bæringene var det siste laget som slo Larvik i egen hall i serien 14. mars 1999.

Karoline Dyhre Breivang spilte den gang for Stabæk. I kampens siste angrep sendte hun en pasning ut til tidligere Larvik-spiller Monica Vik Hansen, som satte den avgjørende scoringen til seier 27-26 for gjestene.

Nylig var Breivang tilbake etter fødsel og hun var fornøyd med at Larvik ledet mest da kampen var slutt.

– Det er en styrke. Vi fikk til to flyvere i dag, det var veldig gøy. Det at rekruttene får noen minutter på slutten av kampen var også moro. Det ble en god gjennomkjøring, det er det viktigste, sier hun.

Kristina Rosten fra rekruttlaget fikk sin debut for Larvik Håndballklubb. Hun ble faktisk født etter at Larvik sist tapte en seriekamp på hjemmebane! Lena Løwe fikk også litt spilletid mot slutten av kampen.

Thea Mørk har denne sesongen brukt bare 12 kamper på å tangere sin personlige rekord i antall seriemål, som hun satte etter 20 kamper i 2012/13-sesongen. Forrige sesong satte hun personlig scoringsrekord på totalt antall mål i alle turneringer i løpet av én sesong. Denne sesongen har hun økt scoringssnittet sitt ytterligere. Hun har aldri scoret så mye som nå. Fortsetter det slik vil hun for første gang i karrièren runde tresifret antall scoringer om kort tid.

Stabæk, men Helene Gigstad Fauske i spissen, holdt følge med Larvik til 14 minutter ut i 2. omgang, da det kun sto 22-21 til Larvik. Derfra gikk Larvik direkte til 26-21 og resten av kampen økte avstanden helt opp til ti mål da sluttsignalet gikk.

Gro Hammerseng-Edin ble kåret til kampens beste spiller. Helene Gigstad Fauske ble kåret til Stabæks beste spiller. Hun ble tidligere onsdag ble tatt ut til landslagssamling 23. –26. februar. Larvik-spillerne er opptatt med Champions League den helgen og er fritatt.

Fredag reiser Larvik-jentene til Ungarn for Champions League-møte med Győr.

Larviks målscorere: Linn-Kristin Riegelhuth Koren 9, Vilde Ingeborg Johansen 5, Kristine Breistøl 4, Anja Hammerseng-Edin 4, Gro Hammerseng-Edin 3, Tine Stange 3, Amanda Kurtović 3, Thea Mørk 2, Marit Malm Frafjord 1.