Gir seg på landslaget – Larvik

Gir seg på landslaget

Linn-Kristin Riegelhuth Koren har bestemt seg for å gi seg på landslaget. På 13 år har hun fått med seg åtte gull, to sølv og to bronse med Norge.

Hun har spilt 279 landskamper og scoret 971 mål med flagget på brystet. Hun har scoret nest flest mål gjennom tidene, etter Kjersti Grini (1003). I antall kamper har hun kun Karoline Dyhre Breivang (305) og Susann Goksør Bjerkrheim (296) foran seg.

Høyrekantspillerens landslagskarrière varte i hele 13 år, fra debuten 23. september 2003 til hun avsluttet med bronse i Rio-OL 20. august i fjor.

– Jeg har vært med på en utrolig reise med landslaget. Jeg ønsker å takke for gode opplevelser og øyeblikk med fantastiske jenter, et supert støtteapparat, sponsorer og et entusiastisk publikum, sier hun.

Hennes 12 medaljer fordeler seg med to gull og én bronse i OL, gull, sølv og bronse i VM, hele fem gull og ett sølv i EM. Hun ble kåret av IHF til årets spiller i verden 2008. OL-finalen i Beijing var et høydepunkt i den norske drakta, hun spilte en strålende kamp og scoret ni mål. I desember samme år ble hun EMs toppscorer med 51 mål. I samme mesterskap og VM året etter kom hun på All Star Team. Hun scoret 10 mål på 10 skudd i EM-finalen 2014, fikk toppkarakteren 10 på spillerbørsen i VG.

Linka er en av tre spillere som har vært regjerende mester i alt samtidig (OL, VM, EM, Champions League, nasjonal serie, cup og sluttspill) fra 18. desember 2011 til 16. desember 2012.

I januar skrev hun under for to nye år med Larvik Håndballklubb. Nå satser hun videre med klubblaget.

– Jeg fortsetter for fullt i Larvik og ser for meg flere år til på håndballbanen. Imidlertid ønsker jeg å prioritere litt annerledes og bruke mer tid på familien, og derfor blir det et naturlig valg for meg å takke nei til videre landslag, sier Linka.

32-åringen er i sin 14. sesong med Larvik Håndballklubb, der hun har vært siden 2002, bare avbrutt av én sesong i FCK, Med Larvik har hun vunnet Champions League, Cupvinnercupen to ganger, 12 seriemesterskap, 12 cupmesterskap og 11 sluttspilltitler. Med FCK ble hun dansk pokalmester (cupvinner) i 2010.

Hun ble skytterdronning i eliteserien i 2005/06 og 2006/07. I sistnevnte sesong ble hun tidenes toppscorer i eliteserien med 221 mål. Det ble senere tangert av Heidi Løke. Linka ble kåret til årets spiller i eliteserien 2006/07 og har vært på sesongens lag fem ganger.