Bortepoeng mot Győr – Larvik

Bortepoeng mot Győr

Det ble spenning til siste sekund da Győr og Larvik spilte uavgjort 27-27 og Larvik tok nok et viktig bortepoeng i Champions League.

Som i bortekampen mot Bucuresti mistet Larvik ledelsen i sluttminuttene, men å stå igjen med poeng i to vanskelige bortekamper kan bli avgjørende for å sikre seg plass i kvartfinalen. Halvveis i hovedrunden er den innenfor rekkevidde.

Gro Hammerseng-Edin ga Larvik ledelsen 27-24 da det var to minutter og 47 sekunder igjen. Győr tok time out og klarte å sikre seg ett poeng i et oppgjør der hjemmelaget i mesteparten av kampen ble nektet å føre. Larvik ledet 6-2 etter det første kvarteret. Sandra Toft Galsgaard sto en kjempekamp, med en rekke avgjørende redninger. Gunnar Pettersen sa på Viasat 4 at hun skremte vettet av Győrs kantspillere.

Amanda Kurtović, som selv endte på 10 mål og gjorde nok en praktkamp, spilte opp Thea Mørk til en fantastisk flyver da Larvik tok ledelsen 11-7 tre minutter før pause. Det ble en spesiell kamp for Thea Mørk, som møtte tvillingsøster Nora i det som var en kamp spekket med stjernespillere på begge lag.

Larvik ledet 11-9 ved sidebytte og det tok seks og et halvt minutt av 2. omgang før hjemmelaget var i ledelse for første gang i kampen, på stillingen 13-12.

Lagene fulgte hverandre stort sett gjennom omgangen, til Larvik fikk en viktig tremålsledelse like før slutt. Gro Hammerseng-Edins 27-24-scoring var Larvik Håndballklubbs scoring nummer 5000 i turneringen. Så mange har ikke ungarerne scoret riktig enda. Av de 32 lagene som har spilt i Champions League har kun tre lag passert grensen tidligere. Larvik ble den fjerde klubben i turneringen som passerer 5000 scoringer. Fra før har Krim (5714), Budućnost (5613) og Hypo (5285) klart det.

Budućnost øker sitt scoringsantall mot Ferencváros senere søndag, men har enda litt igjen før de tar igjen Krim som den mestscorende klubben i Champions League-historien. Søndagens motstander, Győr, har 4620 scoringer i turneringen og ligger godt an til å bli det neste laget som runder 5000 mål.

Larviks jubileumsmål kom i kamp nummer 185 i turneringen, noe som tilsier et snitt på 27 mål i hver kamp i Europas gjeveste klubbturnering – samme antall som i dagens kamp.

Midtjylland vant 28-19 hjemme mot Krim fredag. Bucuresti spiller mot Esbjerg senere søndag.

Larviks målscorere: Amanda Kurtović 10, Marit Malm Frafjord 4, Gro Hammerseng-Edin 3, Thea Mørk 3, Linn-Kristin Riegelhuth Koren 2, Kristine Breistøl 2, Tine Stange 2, Anja Hammerseng-Edin 1.