Slo regjerende mester – Larvik

Slo regjerende mester

Larvik Håndballklubb ledet nok en gang i sluttminuttene mot Bucuresti, men hjemme i Boligmappa Arena Larvik klarte de å holde de regjerende mesterne bak seg og tok et langt steg mot kvartfinale med seier 35-33.

Regjerende mester Bucuresti, som har signert Cristina Neagu, lå likt med Larvik halvveis. Da 18-18 ble 22-18 tre minutter ut i 2. omgang tok Bucuresti time out. Utover i omgangen ble Larvik-grepet om mesterne sterkere og sterkere. Det toppet seg på ledelse 30-24 med 13 minutter igjen å spille. Da måtte Aurelian Rosca, som ble klubbens fjerde trener på 14 måneder i høst, ta nok en time out.

Det ble jevnt igjen i sluttminuttene, men denne gang klarte Larvik å beholde begge poengene.

– Det var nesten slik at vi ble nervøse da vi ledet på slutten, da vi ledet med to mål og det var to minutter igjen å spille. Etter de to bortekampene mot Bucuresti og Győr, der vi mistet poeng i sluttminuttene, var det digg at vi klarte å holde dem bak oss, sier Thea Mørk.

Hennes første scoring mot Bucuresti gjorde at hun for første gang i karrièren passerte 100 mål innenfor samme sesong. Hun var naturlig nok fornøyd med egen innsats i kampen.

– Det var morsomt å skyte litt, jeg gruet meg litt før kampen, men det gikk bra, sier hun.

Og at det gikk bra er vel ingen underdrivelse når hun ble kåret til banens beste og scoret sju mål.

Kristine Breistøl måtte ut med skade i 2. omgang og måtte stå over resten av kampen.

Krim–Győr startet da Larviks kamp sluttet lørdag. Esbjerg møter Midtjylland søndag.

Tirsdag blir det toppoppgjør i serien. Da drar Larvik til Drammen for å møte Glassverket, som ligger på 2. plass på tabellen.

Larviks målscorere: Amanda Kurtović 8, Marit Malm Frafjord 7, Thea Mørk 7, Gro Hammerseng-Edin 5, Linn-Kristin Riegelhuth Koren 3, Kristine Breistøl 2, Tine Stange 2, Karoline Dyhre Breivang 1.