Spenning for full arena – Larvik

Spenning for full arena

Det ble en jevn kamp foran 3517 tilskuere da Győr vant 26-25 over Larvik i den siste kampen i hovedrunden i Champions League.

Larviks 250. tellende kamp mot europeisk motstand var ikke så tellende likevel da de to beste lagene i hovedrundens gruppe 2 møttes i Larvik. Plasseringene i gruppa var gitt på forhånd. Lørdag ble Larviks kvartfinalemotstander ble spikret. Det ble som ventet Budućnost.

Sist Larvik møtte Budućnost var i finalen i Final 4 i 2015. Da vant montenegrinerne med fire mål. Budućnost har som Larvik spilt tre finaler i turneringen.

Slik spilles kvartfinalene: Midtjylland–Vardar, Metz–Győr, Bucuresti–Ferencváros, Budućnost–Larvik.

Første kamp spilles helgen 7.–9. april, med returkamp helgen etter. Larvik starter borte og spiller hjemmekamp den siste helgen, 14.–16. april.

Selv om alt var avgjort på forhånd, strømmet publikum som vanlig til mot Győr, det ungarske storlaget med flere norske landslagsprofiler. Neste sesong får Nora Mørk og Kari Aalvik Grimsbø også selskap av landslagskaptein Stine Bredal Oftedal.

Nora Mørk var tilbake i Larvik før første gang som spiller siden hun forlot Larvik. På hjemmelaget sto Amanda Kurtović og Kristine Breistøl over kampen. Nora Mørk ble kåret til kampens beste spiller, men Linn-Kristin Riegelhuth Koren ble kåret til Larviks beste.

– Jeg synes først og fremst det ble en fantastisk stemning i arenaen med så mye folk og topp stemning, det var veldig gøy. For vår del synes jeg vi gjør en god kamp, selv om det ble litt andre konstellasjoner enn vanlig. Vi fightet og ga oss aldri. Det var veldig gøy å spille og for egen del var del veldig moro å få litt å jobbe med. Vi tar med oss det som er bra, sier Linn-Kristin Riegelhuth Koren.

Det ble for første gang denne sesongen utsolgt i Boligmappa Arena Larvik. Tidligere publikumsrekord denne sesongen kom i forrige hjemmekamp i Champions League mot Bucuresti, da 2277 tilskuere så kampen. Győr-kampen plasserte seg som den åttende mest besøkte kampen i Larvik Håndballklubbs historie.

Kampene mot Győr har vært godt besøkt. Av totalt ni hjemmekamper mot Győr er fem av dem blant de 10 mest besøkte kampene i Larvik Håndballklubbs historie. Aller øverst ligger hovedrunde-kampen i februar 2013, da 4430 tilskuere var i Boligmappa Arena Larvik. Finalen fra den sesongen er den fjerde mest besøkte hjemmekampen Larvik har spilt.

Larviks målscorere: Linn-Kristin Riegelhuth Koren 11, Anja Hammerseng-Edin 5, Thea Mørk 5, Tine Stange 2, Marit Malm Frafjord 1, Gro Hammerseng-Edin 1.