Seriemesterskap nr. 19 – Larvik

Seriemesterskap nr. 19

Larvik Håndballklubb er seriemester for 19. gang etter seier 37-27 over Sola søndag kveld. Larvik avgjorde serien to runder før slutt.

Før kampen fikk Thorir Hergeirsson blomster og gratulasjoner etter at han ble utnevnt til Ridder av første klasse av Den Kongelige Norske Fortjenstorden under en gallamiddag på slottet tirsdag.

Larvik hadde kun med 11 spillere til Sola, der hjemmelaget tok ledelsen 6-2. Sola var i ledelsen til Gro Hammerseng-Edin satte inn 9-9 etter snaut 20 minutters spill. Sola tok ledelsen igjen, og det var først i det 23. minutt Larvik var i ledelsen for første gang, da Marit Malm Frafjord satte inn 12-11. Til pause var Larvik foran 16-12.

Etter pause var Sola flere ganger to mål bak Larvik, senest på 20-22 18 minutter før slutt. Nærmere kom aldri hjemmelaget, der seriens toppscorer Tonje Nøstvold sto for 12 scoringer i kampen. Like mange hadde Larviks toppscorer, Linn-Kristin Riegelhuth Koren. Larvik vant til slutt 37-27. Anja Hammerseng-Edin ble kåret til banens beste spiller mot sin tidligere klubb.

Seriehåndball for kvinner ble innført i 1967/68-sesongen. Larvik Håndballklubb er seriemester i den 50. sesongen kvinnene har spilt seriehåndball. Det er 13. gang på rad Larvik vinner serien.

Larvik HK har også suverent flest seriemesterskap, det 19. ble klart søndag kveld. Kun 12 forskjellige klubber har blitt seriemester for kvinner i de 50 sesongene. Nærmest i antall seriemesterskap er Vestar med ni, Byåsen med fem og Bækkelaget med fire.

Disse er seriemestere med Larvik Håndballklubb 2016/17: Sandra Toft Galsgaard, Anja Hammerseng-Edin, Marit Malm Frafjord, Karoline Dyhre Breivang, Gro Hammerseng-Edin, Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Alma Hasanić Grizović, Vilde Ingeborg Johansen, Kristine Breistøl, Lena Løwe, Tine Stange, Thea Mørk, Sanna Solberg, Amanda Kurtović, Alina Wojtas, Gabriela Moreschi. Ledere: Tor Odvar Moen, Tonje Larsen, Lene Rantala, Guro Horten Solberg.

Linka tok sitt 13. seriegull og passerte dermed klubblegenden Kari Mette Johansen, som fikk 12. Dusinet fullt har nå også Karoline Dyhre Breivang, som har blitt seriemester hvert år siden hun kom til Larvik.

Tor Odvar Moen har vært med på 11 av Larviks seriegull og er nå den treneren i klubben som har flest gullmedaljer fra serien. Ole Gustav Gjekstad ga seg etter 10 seriegullmedaljer.

Samtidig med at Larvik sikret gullmedaljene ble det klart at Vipers tar sølvet, etter overbevisende seier 40-20 i sølvkampen mot Glassverket. De fikk sine sølvmedaljer etter kampen og feiret hoppende glade med både sølvhatter og skjerf.

Nettopp Vipers kommer til toppoppgjør mot Larvik onsdag kl. 18.00, da Larvik også mottar gullmedaljene som sesongens seriemester.

Byåsen slo Rælingen 33-26 søndag og er dermed likt med Glassverket på poeng i kampen om bronsemedaljene to runder før slutt.

Larviks målscorere: Linn-Kristin Riegelhuth Koren 12 (5), Anja Hammerseng-Edin 7, Marit Malm Frafjord 7, Gro Hammerseng-Edin 5, Kristina Rosten 2, Karoline Dyhre Breivang 1, Vilde Ingeborg Johansen 1, Lena Løwe 1, Tine Stange 1.