Historisk hjemmetap – Larvik

Historisk hjemmetap

18 år og 15 dager etter siste tap på hjemmebane i serien ble Vipers for sterke for seriemester Larvik Håndballklubb og vant 32-30.

6590 dager og 202 hjemmekamper i serien har gått siden tapet for Stabæk 14. mars 1999. Nå har den 18 år lange rekorden også fått sin sluttdato i historiebøkene.

I tillegg ender tapet rekken av ordinære seriekamper uten tap, medregnet både hjemme- og bortekamper. Helt siden tapet for Nordstrand 18. januar 2001 har ikke Larvik tapt en ordinær seriekamp. Nå er den rekka også slutt, etter 353 kamper og 5824 dager.

To vanvittige rekorder som sier noe om Larvik Håndballklubbs solide posisjon i håndball-Norge. Nå var riktignok gull- og sølvmedaljene fordelt før kampen, men det var mye prestisje som sto på spill i denne kampen.

Larvik ledet aldri da sølvjentene fra Vipers vant 32-30 og satte punktum for Larviks utrolige rekorder i norsk håndball. Tine Stange ble kåret til Larviks beste spiller i kampen. Med sitt 11. seriegull rundt halsen ble det en følelsesmessig berg- og dalbane.

– Det var veldig rart å skulle være glad når man har tapt. Det var en veldig merkelig følelse, men sånn ble det og det er vi som står her med gullmedaljen. Det skal vi være glad for, men det var ikke sånn det skulle se ut, sier hun.

Larvik HK fikk gullmedaljene for klubbens 19. seriemesterskap. Kristina Rosten, som har kommet inn i de siste kampene, ble en av tre som tok sitt første seriegull med Larvik.

Disse er seriemestere med Larvik Håndballklubb 2016/17: Sandra Toft Galsgaard, Anja Hammerseng-Edin, Marit Malm Frafjord, Karoline Dyhre Breivang, Gro Hammerseng-Edin, Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Alma Hasanić Grizović, Vilde Ingeborg Johansen, Kristine Breistøl, Lena Løwe, Tine Stange, Thea Mørk, Sanna Solberg, Amanda Kurtović, Alina Wojtas, Kristina Rosten, Gabriela Moreschi.

Selve seriespillet avsluttes i Trondheim søndag, da Byåsen er verter i siste serierunde.

Når serien er ferdigspilt venter sluttspillet. Som seriemester skal Larvik velge mellom de to siste lagene som er kvalifisert til sluttspillet, lagene på 7. eller 8. plass i serien. Oppsal,  Sola eller Gjerpen kan havne på disse plassene. En av dem blir altså Larviks motstander i sluttspillets kvartfinale. Hjemmekampen i kvartfinalen er terminfestet til 23. april.

Slik spilles sluttspillet

Glassverket tapte sølvkampen mot Vipers i Kristiansand søndag. Onsdag ble det bronsekamp mot Byåsen i Drammen, der hjemmelaget fikk en hånd på metallet etter seier 30-24.

Larviks målscorere: Linn-Kristin Riegelhuth Koren 7 (4), Anja Hammerseng-Edin 6 (1), Kristine Breistøl 5, Tine Stange 5, Marit Malm Frafjord 4, Gro Hammerseng-Edin 3.

Tine Stange. Foto: Svein André Svendsen