Tapte med 14 – Larvik

Tapte med 14

Et skadeskudd Larvik-lag får en umulig oppgave i returkampen etter å ha tapt 17-31 borte mot Budućnost i den første kvartfinalen i Champions League søndag.

Det står om en plass i Final 4 for de to tidligere Champions League-mesterne. Budućnost, som hittil har kvalifisert seg til alle tre Final 4-arrangementene i Budapest, har 14 mål å gå på foran returmøtet.

Påskeaften, lørdag 15. april kl. 17.00, spilles returoppgjøret i Boligmappa Arena Larvik.

Som i flere av de siste kampene manglet Larvik sentrale spillere. Tre av spillerne som er blant de 50 nominerte til årets lag i Champions League, måtte stå over den første semifinalen. Det gjelder Sandra Toft Galsgaard, Thea Mørk og Amanda Kurtović.

Anja Hammerseng-Edin bekledde venstrekant-posisjonen i Thea Mørks fravær og bidro med to flotte scoringer til 4-4 og 5-5. Linn-Kristin Riegelhuth Koren sendte Larvik i ledelsen 6-5 før første gang i kampen da omgangen var halvspilt.

Derfra og til pause vant Budućnost 9-3 og gikk i garderoben med ledelse 14-9. Budućnost var ti mål foran fem minutter ut i 2. omgang, og til slutt tapte Larvik 17-31. Det er like stor margin som i fjorårets kvartfinale mot Vardar, og dermed en tangering av klubbens største tap i turneringen.

Forrige sesong ble 14 mål for mye å hente inn i returkampen.

Det er åttende sesongen lagene møtes. Forrige gang var i selveste finalen for to år siden. Det avsluttet seks strake sesonger med møter hver sesong. Lagene har spilt mot hverandre i alle faser av turneringen. Budućnost var motstander i semifinalen da Larvik senere tok tittelen i 2011.

Første kamp i de øvrige kvartfinalene endte slik: Midtjylland–Vardar 26-28, Metz–Győr 32-31, Bucuresti–Ferencváros 30-25.

Larviks målscorere: Tine Stange 8, Anja Hammerseng-Edin 4, Marit Malm Frafjord 2, Linn-Kristin Riegelhuth Koren 2, Karoline Dyhre Breivang 1.