Internasjonalt farvel – Larvik

Internasjonalt farvel

Påskeaften ble det som ventet farvel til den internasjonale delen av sesongen for mange av spillerne og denne utgaven av Larvik Håndballklubb. Budućnost vant også denne kvartfinalen, 35-30.

– Vi la ned en veldig god innsats, men det ble litt for tøft i dag også. De har 16 spillere med seg og får lov til å spille tøft. Da er det vanskelig når vi er så få som vi er. Vi slipper fortsatt inn mange mål, men vi hadde en bedre flyt i angrepsspillet, scorte flere og produserte flere sjanser. Vi liker ikke å tape, men vi avsluttet med god innsats. Det er litt rart når det er siste Champions League-kampen for en del og siste Champions League-kampen med det laget vi har nå, så det var litt vemodig, sier Kristine Breistøl.

Sandra Toft Galsgaard, Amanda Kurtović og Thea Mørk kunne heller ikke spille i returoppgjøret. Skadesituasjonen gjorde at det også denne gang ikke var full benk hos Larvik.

Her er de 50 nominerte til årets lag i Champions League, der du finner fem Larvik-spillere. Trener Tor Odvar Moen er også blant totalt ni norske kandidater.

For andre året på rad måtte Larvik forsvare et 14-målstap fra den første kvartfinalekampen, som begge er de største tapene for klubben i turneringen. Budućnost var før kampen klare på at de, tross storseier mot et skadepreget Larvik-lag, ville vinne også returkampen for å vise seg verdige en plass i Final 4. Larvik ville på sin side gjenreise litt av æren ved å spille en god hjemmekamp. Etter en meget solid innsats i hovedrunden førte skadeproblemene til et antiklimaks i den første kvartfinalen.

Linn-Kristin Riegelhuth Koren toppet scoringslista etter gruppespillet. Hun er fortsatt blant de ti mestscorende i turneringen denne sesongen, og med åtte mål påskeaften satte hun til og med personbeste i antall scoringer i turneringen i løpet av én sesong.

Gro Hammerseng-Edin fikk blomster før kampen for sin kamp nummer 250 for Larvik.

Győr–Metz starter kl. 19.00. Fra de andre kvartfinalene er Vardar og Bucuresti klar for Final 4.

Larviks målscorere: Linn-Kristin Riegelhuth Koren 8, Kristine Breistøl 6, Karoline Dyhre Breivang 5, Tine Stange 5, Marit Malm Frafjord 3, Anja Hammerseng-Edin 2, Gro Hammerseng-Edin 1.