Internasjonalt farvel

Påskeaften ble det som ventet farvel til den internasjonale delen av sesongen for mange av spillerne og denne utgaven av Larvik Håndballklubb. Budućnost vant også denne kvartfinalen, 35-30.

– Vi la ned en veldig god innsats, men det ble litt for tøft i dag også. De har 16 spillere med seg og får lov til å spille tøft. Da er det vanskelig når vi er så få som vi er. Vi slipper fortsatt inn mange mål, men vi hadde en bedre flyt i angrepsspillet, scorte flere og produserte flere sjanser. Vi liker ikke å tape, men vi avsluttet med god innsats. Det er litt rart når det er siste Champions League-kampen for en del og siste Champions League-kampen med det laget vi har nå, så det var litt vemodig, sier Kristine Breistøl.

Sandra Toft Galsgaard, Amanda Kurtović og Thea Mørk kunne heller ikke spille i returoppgjøret. Skadesituasjonen gjorde at det også denne gang ikke var full benk hos Larvik.

Her er de 50 nominerte til årets lag i Champions League, der du finner fem Larvik-spillere. Trener Tor Odvar Moen er også blant totalt ni norske kandidater.

For andre året på rad måtte Larvik forsvare et 14-målstap fra den første kvartfinalekampen, som begge er de største tapene for klubben i turneringen. Budućnost var før kampen klare på at de, tross storseier mot et skadepreget Larvik-lag, ville vinne også returkampen for å vise seg verdige en plass i Final 4. Larvik ville på sin side gjenreise litt av æren ved å spille en god hjemmekamp. Etter en meget solid innsats i hovedrunden førte skadeproblemene til et antiklimaks i den første kvartfinalen.

Linn-Kristin Riegelhuth Koren toppet scoringslista etter gruppespillet. Hun er fortsatt blant de ti mestscorende i turneringen denne sesongen, og med åtte mål påskeaften satte hun til og med personbeste i antall scoringer i turneringen i løpet av én sesong.

Gro Hammerseng-Edin fikk blomster før kampen for sin kamp nummer 250 for Larvik.

Győr–Metz starter kl. 19.00. Fra de andre kvartfinalene er Vardar og Bucuresti klar for Final 4.

Larviks målscorere: Linn-Kristin Riegelhuth Koren 8, Kristine Breistøl 6, Karoline Dyhre Breivang 5, Tine Stange 5, Marit Malm Frafjord 3, Anja Hammerseng-Edin 2, Gro Hammerseng-Edin 1.