Linka hedret – Larvik

Linka hedret

Linn-Kristin Riegelhuth Koren ble hedret for sin innsats på landslaget etter Håndballjentenes kamp mot Frankrike torsdag.

Ski-jenta ga seg på landslaget i februar og ble hedret i hjemkommunen etter kampen. Hun fikk blomster av håndballpresident Kåre Geir Lio og sammen med tidligere landslagsvenninner ble det vist noen klipp fra hennes karrière på landslaget.

– Jeg har vært med på en utrolig reise med landslaget. Jeg ønsker å takke for gode opplevelser og øyeblikk med fantastiske jenter, et supert støtteapparat, sponsorer og et entusiastisk publikum, sa hun da hun offentliggjorde at hun ga seg på landslaget.

Den startet allerede i 2003 og varte i 13 år. Hun fikk med seg åtte gull, to sølv og to bronse med Norge. 32-åringen fikk med seg 279 landskamper og scoret 971 mål. Hun er en av Norges mestvinnende spillere, uansett idrett. Nå konsentrerer hun seg om klubbhåndball i Larvik, der hun har kontrakt for to nye sesonger.

Hun ble kåret til verdens beste håndballspiller i 2008 av IHF og har vært på All Star team i flere mesterskap. Hun scoret 10 mål på 10 skudd i EM-finalen 2014, fikk toppkarakteren 10 på spillerbørsen i VG.

På klubbnivå har hun 39 titler med Larvik og er en av tre spillere som har vært regjerende mester i alt samtidig (OL, VM, EM, Champions League, serie, cup og sluttspill).