– Tøff trekning – Larvik

– Tøff trekning

Vardar (MKD), Ferencváros (HUN) og kvalifiseringslaget fra Thüringers gruppe blir Larviks motstandere i Champions League til høsten.

Det ble utfallet av trekningen på slottet i Ljubljana fredag kveld. Larvik kom først opp av bollen av lagene i seedingsnivå 2 og havnet i gruppe C. Det betyr at de ikke møter Győr eller Bucuresti.

– Trekningsmessig var det noe av det tøffeste vi kunne få på alle nivåer, det er det ikke noe tvil om. Jeg tror Győr og Vardar er de to store favorittene til å vinne turneringen. Ferencváros (FTC) er det beste laget på nivå tre og mest sannsynlig Thüringer fra kvalifiseringen, så det var en steintøff trekning, sier Larviks hovedtrener Tor Odvar Moen.

– Det blir en skikkelig kamp om å komme seg til hovedrunden. Kommer vi oss dit er det en litt mykere gruppe D. Ikke dårlig, men noe mindre utfordrende. Vi fikk en tøff trekning, det tror jeg alle som følger med håndballen ser, men selvfølgelig også kjempeinteressant, og vi er i angrepsposisjon og må bare klinke til og gjøre det vi kan for å komme oss til hovedrunden, sier Moen.

I kvalifiseringsgruppe 2 finner vi Thüringer (GER), Cassandra Tollbrings gamle klubb H65 Höör (SWE), velkjente Hypo (AUT) og Mecalia Atletico Guardés (ESP). Semifinalene i kvalifiseringen er Thüringer–Guardés og Höör–Hypo.

Dette blir den 25. sesongen av Champions League. Spillesystemet er det samme som de siste sesongene. De tre beste i de fire gruppene går videre til hovedrunden. Larvik havnet i gruppe C, som krysser med gruppe D i hovedrunden. Gruppe D består av Budućnost (MNE), Metz (FRA), Bietigheim (GER), og kvalifiseringslaget fra Vipers’ gruppe.

Det laget som havner sist etter gruppespillet går til EHF cup.

Larvik møter Vardar for tredje gang. Makedonerne har vært Larviks motstander annen hver sesong de siste årene. Det blir femte møte med Ferencváros. De var sist motstander i hovedrunden for to sesonger siden. Hvis det blir Thüringer som tar seg fra kvalifisering, var de også motstander i hovedrunden for to sesonger siden. Det blir tredje møte med Thüringer.

Dette var andre gang trekningen av Champions League-gruppene ikke foregikk i Wien. I fjor var danske Glostrup arena, denne gang flyttet man seg til slottet i Ljubljana, Krims hjemby.

De første kampene i sesongens turnering spilles 6.–8. oktober. Larvik åpner med hjemmekamp mot kvalifiseringslaget og avslutter også hjemme, mot Ferencváros.

Her er alle gruppene