Panamerikansk mester – Larvik

Panamerikansk mester

Tamires Araujo møtte sine nye lagvenninner i Larvik Håndballklubb for første gang i går. Linjespilleren kommer til Larvik som fersk panamerikansk mester.

Mandag startet sesongoppkjøringen etter sommerferien i Larvik. Araujo spilte på det brasilianske laget, mens keeper Gabriela Moreschi ikke ble tatt ut i troppen.

Brasil slo hjemmelaget Argentina 38-20 i finalen og tok dermed sin tiende tittel i mesterskapet. Brasilianerne vant sine fire innledende kamper, utklasset Uruguay i semifinalen hele 42-23, før det altså ble like overlegent i finalen.

– Vi var samlet i tre uker før mesterskapet og har et veldig godt lag. Vi trente hardt og tenkte kun på vårt eget lag under mesterskapet, i og med at dette også er VM-uttaket. Finalen mot Argentina var den vanskeligste, men vi var likevel suverene. Den største konkurransen for oss er innad i eget lag, forteller hun.

Mesterskapet ble holdt i Buenos Aires i Argentina 18.–25. juni. Brasil er dermed kvalifisert til VM i Tyskland i desember, sammen med Argentina og Paraguay, som tok bronse.

Hun var veldig fornøyd med det første møtet med nye lagvenninner.

– Velkomsten var veldig hyggelig, møtet med jentene og trenerne var veldig bra. Dessuten var det veldig godt å trene med ball igjen. Det har vært mye styrketrening lenge nå, sier hun.