Liker å rykke i rom – Larvik

Liker å rykke i rom

Larviks nye linjespiller Martine Wolff begynte å spille håndball da hun bodde på Kjelsås i Oslo. Nå gleder hun seg til å begynne å spille i Larvik.

Hun har nesten alltid bodd i Oslo, både på Grefsen og Disen, men det var på Kjelsås hun startet med håndballen.

Hun flyttet ikke fra Oslo før hun gikk til Glassverket før forrige sesong. Da flyttet hun til Drammen og foran denne sesongen har turen gått videre til Larvik.

Nå deler hun leilighet med Maria Hjertner i sentrum. Som Cassandra Tollbring liker Maria Hjertner godt å spille inn til linja.

– Jeg er glad i å rykke i rom, liker å bruke farta mi. Jeg er kjapt oppe, men er ikke like fysisk sterk som mange andre linjespillere, sier Martine Wolff.

Høydepunktet hittil var å spille Champions League for første gang forrige sesong.

– Det var stort å oppleve det, kjenne hva som kreves der. Det er stor forskjell fra eliteserien her hjemme til Champions League. Da møtte jeg noen av de beste spillerne i verden, så det var veldig gøy. Vi møtte mange gode lag, bl.a. Budućnost og Metz. Det var lærerikt å kjenne på reiserutene og hvordan kulturen er i de ulike landene. Du lærer at man må ordne ting selv for å få det slik man ønsker før kamp, sier hun.

Etter Champions League spilte Glassverket videre i EHF Cup.

– Vi merket at der hadde vi litt mer å gjøre. Vi hadde mer sjans til å vinne. Etter seks strake tap i Champions League merket vi hvor tøft det var. I EHF Cup klarte vi å ta noen poeng. Da følte vi at vi var litt mer med i gamet. Det var jo første gang mange av oss var ute i Europa. EHF Cup ligger et nivå ned fra Champions League, men vi merket at det lå mye høyere enn i eliteserien, sier hun.

I sommer har hun vært tre uker i Syden, litt forskjellige steder.

– For min del er det viktig å komme litt vekk, for det er aldri tid til det ellers. Jeg trenger et sted det er garantert sol. Det er fint her hjemme hvis det er sol, men vi kunne risikert at det ikke ble sol.

Hva skal til for at du føler at det er sommer?

– Jeg trenger å reise bort, gjerne til Syden. Og spise is! Det er viktig. Å kunne ha egentrening er også et tegn på at jeg har ferie, at vi ikke er samlet hele tida. Det er den perioden vi får til å gjøre ting på egen hånd, sier hun.

#18 Martine Wolff
Født: 20.06.1996 i Oslo
Høyde: 175 cm
Posisjon: Linjespiller
Klubber: Kjelsås (–2007/08), Oppsal (2008/09–2012/13), Nordstrand (2013/14–2015/16), Glassverket (2016/17), Larvik HK (2017/18–)
Meritter: Bronse i eliteserien 2016/17