Har godt overblikk – Larvik

Har godt overblikk

Mathilde Rivas Toft ble Aker Topphåndballs toppscorer i 1. divisjon forrige sesong med 120 mål. Nå skal bakspilleren score målene sine for Larvik.

Hun vokste opp på Jessheim, før hele familien flyttet til Oslo da hun begynte på Wang for tre år siden. De bodde på Nordstrand, men hun spilte for Oppsal til å begynne med.

I 2014 var hun med å vinne Landsserien med Oppsal, men så var hun uheldig og røyk korsbåndet. Mens hun var skadet byttet hun klubb til Nordstrand.

Der ble det nedrykk og klubben gikk konkurs, slik at ferden gikk videre til Aker.

Etter videregående har hun jobbet som ringevikar på skole, men det har vært mye å gjøre hele tiden, så det var nærmest fulltidsjobb.

– Det har vært godt å ha et år nå som jeg bare har kunnet fokusere på håndballen. Det har vært viktig for å komme tilbake etter skaden, sier hun.

Hun har alltid spilt bakspiller, men ble brukt som kantspiller på juniorlandslaget.

– Jeg føler meg tryggest som bakspiller. Jeg er allsidig, kan stå forsvar, er gjennombruddssterk, føler jeg har godt overblikk og har et godt skudd utenfra, sier hun når hun blir bedt om å beskrive sine styrker.

I sommer har hun vært på ferie i Thailand, samtidig som hun har bygget seg opp så mye som mulig til ny sesong.

– Vi fikk et veldig godt opplegg fra klubben, jeg har ikke vært vant til å løpe på puls før. Det er en helt annen verden, jeg merker stor forskjell fra tidligere. Treningsprogrammet er individuelt tilpasset. Jeg gleder meg til å kjenne på hvordan forskjellen i treningen er. Jeg har trent like mye som tidligere, men på en bedre og riktigere måte – og med god oppfølging, sier hun.

Sommeren har også gått med til flytting. Hun bor i nærheten av Emilie Christensen og Kristine Breistøl, så det blir tid til litt sosialt utenom trening og kamper.

Hva skal til for at du føler at det er sommer?

– Det å kjenne litt på at man faktisk har fri, at du kan velge når du tar treningsøkta. Trene tidlig på morgenen og ha resten av dagen fri. Deilig ikke å ha noen tider å forholde seg til. Å kunne planlegge dagene og finne på litt ting, slappe av, sol og reise til utlandet som regel, det er sommer for meg.

I tillegg setter hun pris på at hun får litt ekstra tid til å være med familie og venner. Det blir ikke så mye av det ellers.

#9 Mathilde Rivas Toft
Født: 16.04.1997 i Lørenskog
Høyde: 172 cm
Posisjon: Høyre bakspiller
Klubber: Ull/Kisa, Skedsmo, Oppsal (2012/13–2014/15), Nordstrand (2015/16), Aker Topphåndball (2016/17), Larvik HK (2017/18–)