Valgte bort spyd – Larvik

Valgte bort spyd

Da hun var 17 år måtte Tamires Araujo velge mellom spydkast og håndball. Landslagssjefen hadde en viktig rolle i beslutningen.

– Jeg begynte med håndball i 2008, jeg var veldig ung. Det startet på skolen og utviklet seg videre til jeg ble tatt ut på aldersbestemte landslag. Da jeg var 15 så landslagssjef Morten Soubak meg spille. Han så at jeg var sterk og hadde et stort potensial. Han ønsket at jeg satset videre på juniorlandslaget for å utvikle meg til å bli landslagsspiller, forteller hun.

Hun var landets beste spydkaster i aldersgruppene 14–17 år. Til slutt ble det ikke mulighet til å satse på begge deler. Da veide ordene fra landslagssjefen tyngst og valget falt på håndball.

– Styrken er min beste egenskap som linjespiller. Det er vanskelig å få tak på meg når jeg kommer i posisjon. Jeg er også veldig glad i å stå i forsvar og går på med full styrke, sier hun.

Det er ikke første gang Tamires Morena Lima de Araujo, som er hennes fulle navn, er i Boligmappa Arena Larvik. Da Győr gjestet Larvik i hovedrunden 28. februar 2015 var hun i troppen til gjestene.

Nå gleder hun seg til å satse med Larvik den kommende sesongen.

– Jeg skal gi alt for laget og har hjertet mitt i klubben allerede. Jeg vil gjerne vinne titler med Larvik, jeg liker virkelig ikke å tape.

I sommer vant hun det panamerikanske mesterskapet med Brasil. Deretter ble det fem fridager hjemme i Rio med familie og venner før det var tid for å begynne oppkjøringen til den kommende sesongen.

Hva skal til for at du føler at det er sommer?

– Da bør det helst være 45 varmegrader! Sommeren er den beste årstida, jeg elsker når det er sol og da drar jeg på stranda og koser meg. Men det dere kaller sommer i Norge, det er for kaldt for meg, sier hun og ler.

#77 Tamires Araujo
Fullt navn: Tamires Morena Lima de Araujo
Nasjonalitet: Brasiliansk
Født: 16.05.1994 i Rio de Janeiro
Høyde: 183 cm
Posisjon: Linjespiller
Klubber: Alef Handbol (BRA) (2009–2012), Concordia (BRA) (2013), Forca Atletica (BRA) (2014), Győr (HUN) (2014/15), Mosonmagyaróvári (HUN) (2015/16), Cercle Dijon Bourgogne (FRA) (2016/17), Larvik HK (2017/18–)
Meritter:
Panamerikansk mester (Brasil) – 2015, 2017