Spennende i ny by – Larvik

Spennende i ny by

Maria Hjertner var den første nye spilleren som ble klar for Larvik HK foran denne sesongen. Hun synes det er spennende å bo i en ny by.

21-årngen er født i Oslo, men flyttet til Trondheim etter bare noen måneder. Familien hennes er fra Oslo, så på Facebook står det at det er der hun er fra, men dialekten er ikke til å ta feil av. Den tilsier at hun er vokst opp i Trondheim.

– Det er Charlottenlund i Trondheim som er hjemme, selv om jeg trives godt med besteforeldre i Oslo også. Om sommeren har vi pleid å bo i huset til mormor og bestefar i hele juli, sier hun.

Hun skryter også av Charlottenlund.

– Det er kjempefint der. Hvis jeg skulle bodd i Trondheim, ville jeg bodd der. Det er kort vei inn til sentrum, og kort vei til flyplassen. Men nå er det spennende å bo i en ny by. Jeg har bodd i Trondheim så lenge jeg kan huske.

Det var naturlig nok i Charlottenlund hun begynte å spille håndball. Hun spilte der til hun gikk til Selbu midt i sesongen som 15-åring. De to klubbene samarbeidet, så det var automatikk i at hun gikk dit. Senere ble det Byåsen i tre sesonger.

– Jeg er skytter, så jeg ønsker å score en del mål. Styrken min på banen er å skyte utenfra. Jeg er venstrehendt og i tillegg til at jeg liker å skyte utenfra har jeg et godt samarbeid med linjespiller. Jeg satser på ekstra godt samarbeid med Martine Wolff, ettersom vi bor i samme leilighet, sier hun med et smil.

Målet er å videreutvikle seg i Larvik til å bli en enda bedre forsvarsspiller. I angrep er målet å bli en bedre gjennombrudsspiller.

Hun var vært på fire samlinger med rekruttlandslaget, senest i Honningsvåg i år.

– Det var slitsomt, vi trente mye i tillegg til at vi fikk oppleve mye, vi fisket krabber og vi var på Nordkapp. Det var en skikkelig artig opplevelse.

– Og nå ligger veien åpen for landslaget?

– Det er nok ganske mange før meg i køen, men det er jo det jeg har lyst til og drømmer om. Jeg får håpe at det å komme hit til Larvik var et valg som gjør at det blir større mulighet, sier hun.

I sommer har hun vært på ferie med familien i New York og på cruise i Karibia. Morens 50-årsfeiring gjorde at det ble litt ekstra i år. Hun har også vært i Trondheim og brukt tid med både kjæreste, venner og tidligere lagvenninner i Byåsen.

For første gang har hun samtidig gledet seg veldig til at den nye sesongen endelig skulle begynne, med starten i Larvik.

– Hva skal til for at du føler at det er sommer?

– Sol! Det er det ikke så mye av i Trondheim, men når den er der, da er det bra. Å være med venner og familie og spise norske jordbær med is. Da er det sommer! Så lenge det er sol har det ikke noe å si om jeg er i Trondheim eller Spania, egentlig. Når det er varmt og jeg er med venner, da har jeg det bra. Somrene i huset til mormor og bestefar i Oslo i juli gir meg også en fin sommerfølelse.

#23 Maria Hjertner
Født: 03.07.1996 i Oslo
Høyde: 178 cm
Posisjon: Høyre bakspiller
Klubber: Charlottenlund, Selbu (2012–2013/14), Byåsen (2014/15–2016/17), Larvik HK (2017/18–)
Meritter: Sølv i eliteserien (Byåsen) 2015/16