Temposterk halsejente – Larvik

Temposterk halsejente

Tonje Roth Berglie synes avstanden opp til A-laget var stor som J18-spiller. Etter noen år i Oslo er Larvik-jenta klar for innsats på venstrekanten.

Da hun spilte på J18 og klubbens samarbeidsklubber i 2. divisjon var A-lagsspill i Larvik bare en drøm. Klubben hadde akkurat flyttet inn i Boligmappa Arena Larvik og Tonje valgte studier i Oslo.

Nå er hun stolt over å være Larvik-jente i Norges mest meritterte håndballklubb. Hun vokste opp på Halsen og spilte yngrehåndball i en av Larviks moderklubber.

Med Bækkelaget spilte hun NM20-finale i Spektrum, men tapte. Spill for Bækkelaget og Nordstrand sendte henne ikke ut i noen kamper mot europeisk motstand. Det blir hun kastet ut i denne sesongen.

Hun er naturlig nok stolt over å være fra byen klubben holder til i.

– Det er alltid positivt for klubben å ha noen lokale, men kanskje ekstra stas for meg som er født og oppvokst her. Jeg har alltid synes det har vært stas med Larvik Håndballklubb. Det er jo mange som synes det rundt om i Norge, men når du er herfra så har jeg vokst opp mye tettere på klubben, sier hun.

Da hun var yngre, synes hun avstanden var for stor.

– Det var aldri noe uttalt mål for meg å spille her, for avstanden var stor da jeg bodde her. Det var en drøm, men et mål var det ikke den gang. Jeg trodde helt ærlig at det ikke var innenfor rekkevidde den gangen, sier hun.

Som venstre kantspiller beskriver hun seg selv som god i forsvar og temposterk.

I sommer har hun brukt fritiden til å skrive på hovedoppgaven sin i psykologi. Den skal være ferdig i oktober. Ellers har hun fått nyte litt godvær på ferie i Kroatia og på Stavernfestivalen.

– Hva skal til for at du føler at det er sommer?

– Det er som regel at det er fint vær, at det er sol og jeg kan dra på stranda.

#21 Tonje Roth Berglie
Født: 11.08.1992 i Tønsberg
Høyde: 170 cm
Posisjon: Venstre kantspiller
Klubber: Halsen (–2008/09), Larvik HK (2009/10–2010/11), Bækkelaget (2011/12–2012/13), Nordstrand (2013/14–2015/16), Aker Topphåndball (2016/17), Larvik HK (2017/18–)