Første gang utenlands – Larvik

Første gang utenlands

Cassandra Tollbring hadde kun spilt i svenske klubber, før hun for første gang tok steget til Norge og Larvik Håndballklubb.

Hun kommer fra en ordentlig håndballfamilie i Rimbo utenfor Stockholm. En klubb mormoren startet, mamma laget klubblogoen og faren er trener. Hun er nest yngst av fire søsken. Broren Jerry er også håndballproff i utlandet og gikk til Bundesliga foran denne sesongen.

Cassandra gikk på skole i Rimbo, men da hun gikk gymnaset i Stockholm begynte Stockholmsklubbene å dra i henne og fristet med overgang. Hun valgte å bli hjemme til tross for at moderklubben rykket ned fra eliteserien etter kun én sesong.

Etter gymnaset var det fire eliteklubber fra Stockholm som ville ha henne, men så kom Eslöv på banen. De hadde spilt SM-finale året før og hun bestemte seg for å gå dit. Eslöv ligger i Skåne, seks timers kjøring unna. Da slapp hun å velge blant hovedstadsklubbene.

Og grunnen til at de ville ha henne var åpenbar.

– Jeg er en god skytter. Det er mål som teller. Jeg har vært en typisk skytter siden jeg var barn. I de siste sesongene har jeg stadig utviklet meg i forsvar, år for år. I en periode spilte jeg til og med bare forsvar og sto over i angrep. I Larvik blir jeg en toveisspiller. Jeg ser meg som det selv, og når jeg har vist det på høyt nivå har andre også begynt å se meg som en toveisspiller nå, sier hun.

Det er nettopp det som har gjort henne mer aktuell for landslaget. Hun spilte på juniorlandslaget og har hittil vært med på en samling med rekruttlandslaget.

– Jeg skyter alle typer skudd. Jeg liker å ha litt avstand, men er glad i å spille inn til linja også. Det er en styrke å ha flere ulike skudd, sier svensken med seks sesonger bak seg i den svenske eliteserien.

Hun avsluttet i H65 Höör med å detronisere Sävehof som svensk mester. Gamleklubben skal spille kvalifisering til Champions League i høst. Der er hun selv sikret plass med Larvik. Det blir en overgang fra finalespill i Challenge Cup forrige sesong, der det ble sølv.

Sommeren har vært klassisk for henne. Kjæresten og hunden bor i Skåne, så hun har både vært der og hjemme i Rimbo, der hun har truffet brødrene, venner og familie. I tillegg har familietradisjonen blitt delvis opprettholdt med beachhåndball i Åhus.

– Jeg har vært der i 15 år, men for første gang spilte jeg ikke denne sommeren. Jeg har vunnet turneringen fem ganger, med alle tre eliteklubbene jeg har spilt i, men denne gang var jeg bare tilskuer, sier hun.

– Hva skal til for at du føler at det er sommer?

– Det skal være sol og bading. Da kan jeg hvile og kose meg.

#22 Cassandra Tollbring
Nasjonalitet: Svensk
Født: 19.03.1993 i Rimbo, Stockholm (SWE)
Høyde: 170 cm
Posisjon: Bakspiller
Klubber: Rimbo (SWE) (–2012), Team Eslöv (SWE) (2012/13–2013/14), H65 Höör (SWE) (2014/15–2016/17), Larvik HK (2017/18–)
Meritter (H65 Höör): 
SM-guld – 2016/17
Sølv i Challenge cup – 2016/17
Bakspiller på All Star Team i den svenske serien 2016/17