– Liker å forberede meg – Larvik

– Liker å forberede meg

Larvik har to forskjellige målvaktstyper denne sesongen. Guro Rundbråten liker å forberede seg godt for å kunne lese motstanderens skudd.

Som junior vant Guro Rundbråten både EM og VM. Hun var keeper på det gode juniorlaget som vant EM og VM, sammen med blant annet Nora Mørk. I overgangen da juniorene ble seniorer fikk hun to A-landskamper.

– Nå har jeg ikke vært i landslagsdiskusjonen på lang tid, så det har jeg egentlig lagt litt fra meg. Norge har fryktelig mange gode målvakter. Det er klart jeg har lyst, men jeg har flyttet fokus til klubb, sier hun.

Første året i Byåsen tok hun NM-gull med juniorlaget, men som senior har hun ingen titler.

– Det har jeg veldig lyst til å få med Larvik, sier hun.

Til nå teller samlingen ni sølvmedaljer med Byåsen og Glassverket.

Hun vokste opp i Vikersund og spilte 2. divisjon både der og i Mjøndalen, men fra 2009 har hun spilt i eliteserien.

– Jeg er ikke så høy, så jeg liker å forberede meg. De fleste målvakter justerer seg etter de forutsetningene man har, så jeg forbereder meg, leser skudd og flytter meg tidlig, forklarer hun.

Hun har spilt 28 kamper i E-cup, 12 av dem i Champions League. Hun har fått bryne seg på lag som Budućnost, Metz og Thüringer. Sistnevnte kan hun møte igjen denne sesongen, hvis de vinner sin kvalifiseringsgruppe i september.

Mye av sommeren har gått med til å pusse opp huset hjemme i Vikersund, men hun og samboeren har også vært en uke i Frankrike og sett på Tour de France.

– Hva skal til for at du føler at det er sommer?

– Når det er fint vær her hjemme er jeg veldig glad i norsk sommer og jeg liker godt å bade! Jeg liker å grille, ellers sitter jeg gjerne i sola og leser en god bok og roer ned.

#1 Guro Rundbråten
Født:
18.04.1990 i Drammen
Høyde: 172 cm
Posisjon: Målvakt
Klubber: Vikersund (–2006/07), Mjøndalen (2007/08–2008/09), Selbu (2009/10), Byåsen (2010/11–2012/13), Glassverket (2013/14–2016/17), Larvik HK (2017/18­–)
Meritter:
4 sølv i eliteserien
1 NM-sølv
4 sluttspill-sølv
2 bronse i eliteserien